© Andreas Mikkel Hansen, Boliga.dk m.fl.

Derfor bor prins Joachim så eksklusivt

En undersøgelse fra Boliga.dk viser, at en villa i prins Joachims hjemby Klampenborg koster mindst fem millioner – og ofte meget mere. Her kan du læse om de dyreste huse i Danmark.

35 millioner kroner for prinseboligen i Klampenborg

Da prins Joachim og hans hustru Marie flyttede fra Sønderjylland, rykkede de ind i det, danskerne siden har døbt 'Joachim-enklaven', Klampenborg. Det er et af de absolut dyreste kvarterer i Danmark. Alle villaer i Klampenborg koster mere end fem millioner kroner og i langt de fleste tilfælde to-cifrede millionbeløb ifølge en ny undersøgelse fra Boliga.dk.
Prinseparret måtte punge ud med 35 millioner for en palævilla på 600 kvadratmeter på Emiliekildevej 19. Luksusvillaen blev bygget i 1919 og troner fredeligt og beskyttet på en grund med parkstørrelse tæt på Øresund.
I første omgang vakte det opsigt, at prinsen valgte så markant en bolig, der var den dyreste handlede i området i sommeren 2014. Men set i bakspejlet kunne det næsten ikke være anderledes. Hvis man er kongelig, er Klampenborg uomgængelig. Bydelen ligger tæt på Københavns centrum og er ligesom Charlottenlund og Skodsborg hjemsted for flest liebhaverboliger i landet. Grundene er større, mere majestætiske, og det dejlige Øresund kliner sig op ad dem.

Prins Joachims villla i Klampenborg set fra luften. Den kostede 35 millioner og blev solgt til prinsen for godt et år siden. Foto: Cowi

Prinseparret måtte punge ud med 35 millioner for en palævilla på 600 kvadratmeter på Emiliekildevej 19. Luksusvillaen blev bygget i 1919 og troner fredeligt og beskyttet på en grund med parkstørrelse tæt på Øresund.
I første omgang vakte det opsigt, at prinsen valgte så markant en bolig, der var den dyreste handlede i området i sommeren 2014. Men set i bakspejlet kunne det næsten ikke være anderledes. Hvis man er kongelig, er Klampenborg uomgængelig. Bydelen ligger tæt på Københavns centrum og er ligesom Charlottenlund og Skodsborg hjemsted for flest liebhaverboliger i landet. Grundene er større, mere majestætiske, og det dejlige Øresund kliner sig op ad dem

Herover fotos fra en Klampenborg-villa tegnet af selveste Mogens Lassen. Den er blot ét eksempel på en typisk bolig fra det område. Se link til hele boligen herunder.

Klampenborg, Østerbro, Charlottenlund og Risskov er dyrest at købe i

I en pressemeddelelse fra Boliga.dk står der:

  • Således er 100 procent af villaerne i prins Joachims hjemby Klampenborg prissat til mere end fem millioner kroner, mens det drejer sig om 95 procent af husene på Østerbro i København og 92 procent af husene i Skodsborg og Charlottenlund nord for hovedstaden. Og hvis du bor i Jylland, skal du være millionær for at købe en stor villa i Risskov:
  • I Region Midtjylland er det Risskov, der topper statistikken over dyre villaer, idet 46 procent af husene koster over fem millioner kroner, mens Region Nordjyllands flødeskumsby er Aalborg med 24 procent over prismærket og Skagens dyreste villaer udgør 18 procent af markedet.

Læs også: Funktionel villa i Klampeborg

De fotos, vi viser her, er fra en anden og betydeligt mindre royal villa i Klampenborg. Det er et smukt funkishus, som tidligere har været vist i BO BEDRE. Men igen, det er en bolig med stolte traditioner og fantastisk beliggenhed på en grund, der i sin tid tilhørte det legendariske Sølyst. Og så er villaen tegnet af ingen mindre end arkitekten Mogens Lassen i 1934. Stolte traditioner og pompøs historisk baggrund, og ejeren har da også været så heldig at arve stedet.

Se, hvor mange boliger, der koster mere end fem millioner i din by