© Matt Glass/Jordan Wayne Long

3000 kroner: Et slot af genbrugsvinduer

Fra første tanke til det færdige hus gik der kun få måneder. Se drømmen, der blev til virkelighed for kun 3000 kroner, og læs den fine historie bag.

Genbrugsvinduer blev den magiske ingrediens

I år 2012 besluttede Lilah Horwitz og Nick Olson, at de ville bygge deres drømme-sommerhus, selvom budgettet var nærmest ikke-eksisterende.
Men med god vilje og stædighed fik de i løbet af få måneder skabt et romantisk getaway.
Det var genbrugsvinduerne, der gjorde hele forskellen i sidste ende.

Lilah Horwitz og Nick Olson opsagt deres job for at kunne forfølge deres drøm om løsrivelse og permanent ro. Inden byggeprojektet arbejdede de med design, håndværk og foto, så deres kreative evner var bestemt ikke i minus.

Endnu en solnedgang ...

Der herskede aldrig nogen tvivl om, hvor huset skulle placeres. Parret har nemlig et særligt forhold til en lille grøn plet i et bjergrigt område, i West Virginia.
Det var her, de havde haft deres første stævnemøde - og det var under dette møde, at ideen om et hus først kom på tale.
Og med en smuk solnedgang, som kulisse herskede der aldrig nogen tvivl eller bekymring.

Hele projektet kostede 3000 kroner

Efter at have opsagt deres job i byen gik jagten ind. På deres vej til West Virginia stoppede de alle tænkelige steder for at finde billige materialer og gamle vinduer. Drømmehusets udformning var nemlig allerede nøje gennemtænkt.
Og med solnedgangen som symbol for deres drøm skulle den aldrig lukkes ude af væg eller mur – så løsningen blev en væg af vinduer.

Hele projektet tog kun få måneder at gennemføre og kostede heller ikke mere end $500 (ca. 3200 kr.). Til gengæld fik parret deres solnedgang og et lækkert, charmerende, lille hus, hvor roen omslutter én.

Simple living

Nøgleordet er simple-living - en varer, som i dag er i høj kurs. Det lille hus i skoven, er i dag blevet en verdenskendt historie, som har inspireret mange til gå i samme fodspor – forståeligt nok. Huset og historien kan næppe blive federe, mere idyllisk eller mere livsbekræftende.