Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Quinoa salat med miso-vinaigrette og vagtelæg

Prøv denne sunde og mættende quinoa salat – perfekt spise i sommervejret.

Atelier Ea blog

© Atelier Ea / Camilla Drost

quinoa salat opskrift æg vagtlæg

© Atelier Ea

Quinoa salat med miso-vinaigrette og vagtelæg

Ah, sommer! Jeg har i år brugt foråret til at så frø i min nyanlagte urtehave, og for nyligt skete det, som jeg så spændt har ventet på; jeg høstede de første spæde spinatblade. Dybgrønne og sprøde. De udgjorde sammen med quinoa, avocado og vagtelæg en frokost, som min familie og jeg indtog på vores veranda i bagende solskin. Skål for den nye sæson!

quinoa salat opskrift æg basillikum

© Atelier Ea

Quinoasalat

Det skal du bruge:

  • 200 gram quinoa
  • ½ liter vand
  • 1 stor håndfuld spinat
  • 2 avocadoer
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 stilke løvstikke
  • 6 vagtelæg
  • 30 gram pistacienødder
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
Sådan gør du: 1. Skyl quinoaen grundigt under vand. Kom den herefter i en lille kasserolle sammen med ½ liter vand. Bring i kog og lad den simre under låg i 15 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra. Hæld quinoaen over i stor skål, hvor den kan køle af, i mens du forbereder resten af salaten. 2. Bring endnu en lille gryde i kog og læg forsigtigt vagtelæggene heri. Lad dem koge i 2-2 ½ minutter til de er blødkogte. Skyl æggene kortvarigt i iskoldt vand, pil og halvér dem herefter. 3. Hak spinat og løvstikke groft. Fjern sten og skal fra avocadoerne og skær dem ud i mundrette tern. Hak bladsellerien fint. Hak evt. pistacienødderne.
quinoa salat opskrift vinagrette

© Atelier Ea

Miso-vinagrette

Det skal du bruge:

  • 1 teskefuld hvid miso
  • 1 teskefuld mirin
  • 1 teskefuld sennep
  • 1 teskefuld citronsaft
  • 1 spiseskefuld sesamolie
  • Et drys havsalt

Sådan gør du:

  1. Hæld alle ingredienser i en lille skål og pisk indtil du har homogen dressing. Smag til med havsalt.

Til servering

  1. Hæld miso-vinagretten over den afkølede quinoa og vend rundt med en ske, så al quinoaen dækkes af vinaigretten. Smag til med havsalt og peber.
  2. Tilføj de øvrige ingredienser og vend sammen med quinoa.
  3. Arrangér de halverede vagtelæg på toppen.
  4. Velbekomme!

Relaterede Artikler