Vingårdens ekstraordinære arkitektur smelter sammen med landskabet

Den nyrenoverede gård kombinerer klassisk og moderne vintradition, og gemmer på en enestående udsigt.

Udsigt over vinmarkerne fra vingården
© Laurian Ghinitoiu

Fokus på natur og det ekstraordinære

Midt i den tjekkiske natur, omringet af vinmarker ligger Lahofer Winery, som er en af de største tjekkiske vinproducenter.

Vingården er for nyligt renoveret og udvidet af CHYBIK + KRISTOF Architects, og det har resulteret i en unik bygning, som på én og samme tid går i ét med den omkringliggende natur og skiller sig ud på en helt ekstraordinær måde.

Lahofer Winery arkitektur
© Alex Shoots Buildings
Vingården set oppefra
© Alex Shoots Buildings

Referencer til landskabet

Den nyrenoverede vingård danner rammerne om tre forskellige funktioner: Et besøgscenter, et område til vinsmagning og de altafgørende produktionsfaciliteter.

Særligt for bygningen er det letbølgede tag, som refererer til de omgivende bakkelandskaber og samtidig fungerer som et amfiteater til kulturelle begivenheder. Det udendørs teater er åbent for både lokale og besøgende udefra, og fra de øverste tilskuerrækker kan man nyde den smukkeste udsigt over landskabet.

Smukke betonbuer rammer rummet ind
© Alex Shoots Buildings
Smukke arkitektoniske detaljer
© Alex Shoots Buildings

De klassiske, tjekkiske vingårde

Under det særlige, buede tag gemmer sig det, der ligner en enorm kælder og i stilen minder om de klassiske, tjekkiske vingårde, som er særligt kendetegnet ved de store, flotte betonbuer i loftet.

De massive betonbuer er designet specielt til bygningen, og afstanden mellem dem er tilpasset afstanden mellem vinrækkerne udenfor vinduerne.

Vingår med smukt malede lofter
© Alex Shoots Buildings

Moderne kunst i loftet

Den moderne, tjekkiske kunstner, Patrik Hábl, har fået lov at dekorere det buede loft med et stort maleri i smukke, jordfarvede nuancer, som understreger vingårdens referencer til naturen.

De malede lofter giver liv og kontrast til de ellers enkle og polerede overflader i resten af rummet, og det giver samtidig et moderne tvist til indretningen.