© Modscape

Skal vi hænge ud derhjemme?

Det vildeste hængende hus, vi har set længe! Perfekt til en James Bond-film. Ikke nok med, at bygningen hager sig fast til en klippe – det er samtidig fem etager højt (eller rettere dybt ...)

Fem etager og hængende frit over havet

Modscape er et australsk firma, som skaber arkitektur i moduler, og de arbejder i mere end én forstand på kanten. Denne overvældende villa er placeret på et klippefremspring svævende over havet – ikke oplagt for folk med bare en snert af højdeskræk.
Den utrolige konstruktion er bygget, så man kun kan komme ind via en garage på toppen. Herefter kan man bevæge sig mellem etagerne
med en elevator. Som tegningen herunder viser, har hver etage sin funktion, bl.a. er der køkken og opholdsstue øverst.

Læs også: Derfor skal vi bygge huse i skyerne over Venus

Modscape anbefaler, at man som beboer indretter meget minimalistisk - altså med ganske få møbler, som ikke tager opmærksomheden fra den spektakulære udsigt.
På billederne kan man se, at de nuværende beboere har valgt en futuristisk, næsten rumskibs-agtig indretning. Perfekt til en James Bond-film i øvrigt.
Arkitekterne beskriver selv konceptet som et 'hus, der hænger sammen med klippen på samme måde som stævnen på et skib'. Os med bare lidt respekt for højder tænker, at det kan blive lige spændende nok på nederste etage, når stormen for alvor tager fat. Ligesom det måske heller ikke er en god idé at komme overrislet hjem fra en fest og ramme et par meter forbi indgangsdøren.