Derfor skal vi bygge byer i skyerne over Venus

Det kan godt være, der er fundet tegn på liv på planeten Mars, men atmosfæren omkring Venus minder meget mere om den, vi kender fra Jorden.

Forfatter og forsker Geoffrey Landis har brugt de sidste 10 år på at undersøge, hvordan mennesket på optimal vis kan udforske atmosfæren omkring planeten Venus. I en af sine science fiction-bøger beskriver Geoffrey Landis endda, hvordan han forestiller sig en hel by i skyerne i atmosfæren over Venus. En by, der faktisk burde være mulig at bygge.

Hidtil har man primært hørt historier om liv på Mars, men Geoffrey Landis, der de sidste 26 år har arbejdet for NASA, forklarer, at den tyngdekraft, der befinder sig 50 kilometer over Venus’ overflade, faktisk er noget nær identisk med den, vi kender fra Jorden.

Læs også: Fremtidens bygninger minder om science fiction.

Udover tyngdekraften minder også temperatur og luftfugtighed om det, vi kender fra vores egen klode, og derfor vil det være nærliggende at undersøge atmosfæren omkring Venus lidt nærmere, mener Geoffrey Landis.

Geoffrey Landis’ forslag om at udforske atmosfæren ved hjælp af store balloner og fly drevet af solenergi, har inspireret andre forskere ved NASA til at igangsætte en mission, der undersøger Venus og dens atmosfære nærmere. Denne undersøgelse vil være forholdsvis nem at lave for forskerne på NASA, fordi det kun tager fem måneder at nå til planeten Venus, mens det tager hele ni måneder a komme til Mars.

Se videoen, der viser, hvordan forskere har planlagt at udforske Venus.

Geoffrey Landis’ eksempel på en ballon, der skal bruges til at undersøge atmosfæren omkring Venus.