Både sild og rabarber kan med fordel tilberedes dagen før. Lysegrønne tallerkener fra Sprek Keramik, mørkegrøn tallerken udlånt af Wokshop, krystal cocktailglas fra Louise Roe, vintage-snapseglas fra Holte Antik.
Sild med råsyltede rabarber og snaps
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Rabarber
200 g rabarber
100 g sukker
Stegte sild
4 sildefileter
1 spsk. sennep
salt og peber
rugmel
smør
Eddikelage
2 ½ dl eddike
75 g brun farin
2 laurbærblade
1 potte brøndkarse
rugbrød
Sådan gør du:
Rabarber
Skær rabarberne i små strimler på skrå. Kom dem i en lille skål, og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
Stil skålen over vandbad, til sukkeret er opløst, og rabarberne følges en anelse møre. De skal have bid.
Tag skålen af varmen, og afkøl rabarberne.
Stegte sild
Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben.
Skyl fileterne, og læg dem med kødsiden opad.
Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle – skindsiden skal være fugtig, for at rugmelet hænger ved.
Smør sildefileterne med sennep, og krydr med salt og peber.
Fold hver sildefilet sammen, og vend dem i rugmel.
Lad smørret blive gyldent i en pande, og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side.
Læg de stegte sild i et lille dybt fad.
Eddikelage
Bring eddike og brun farin i kog.
Tilsæt laurbærblade, og hæld den varme lage over sildene.
Stil sildene tildækket på køkken-bordet mindst et par timer.
Alternativt opbevares de på køl til næste dag.
Anretning
Afdryp sildene, og fordel dem i glas med råsyltede rabarber og brøndkarse.