Opskrift på påskesild

Årets påskesild er paneret og stegt og serveres med spæde råsyltede rabarber og en lille snaps.

Påskefrokost menu med påske sild med snaps
© Tia Borgsmidt

Både sild og rabarber kan med fordel tilberedes dagen før.
Lysegrønne tallerkener fra Sprek Keramik, mørkegrøn tallerken udlånt af Wokshop, krystal cocktailglas fra Louise Roe, vintage-snapseglas fra Holte Antik.

Sild med råsyltede rabarber og snaps

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Rabarber

  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker

Stegte sild

  • 4 sildefileter
  • 1 spsk. sennep
  • salt og peber
  • rugmel
  • smør

Eddikelage

  • 2 ½ dl eddike
  • 75 g brun farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 potte brøndkarse
  • rugbrød

Sådan gør du:

Rabarber

  1. Skær rabarberne i små strimler på skrå. Kom dem i en lille skål, og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
  2. Stil skålen over vandbad, til sukkeret er opløst, og rabarberne følges en anelse møre. De skal have bid.
  3. Tag skålen af varmen, og afkøl rabarberne.

Stegte sild

  1. Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben.
  2. Skyl fileterne, og læg dem med kødsiden opad.
  3. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle – skindsiden skal være fugtig, for at rugmelet hænger ved.
  4. Smør sildefileterne med sennep, og krydr med salt og peber.
  5. Fold hver sildefilet sammen, og vend dem i rugmel.
  6. Lad smørret blive gyldent i en pande, og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side.
  7. Læg de stegte sild i et lille dybt fad.

Eddikelage

  1. Bring eddike og brun farin i kog.
  2. Tilsæt laurbærblade, og hæld den varme lage over sildene.
  3. Stil sildene tildækket på køkken-bordet mindst et par timer.
  4. Alternativt opbevares de på køl til næste dag.

Anretning

  1. Afdryp sildene, og fordel dem i glas med råsyltede rabarber og brøndkarse.
  2. Servér med rugbrød.