© Joachim Wichmann

Fyldte æg

Fyldte æg hører sig til i påske! Fyldet består her af æg og skinke i sennepsdressing. Kom i ægte påskestemning med denne opskrift.

Fyldte æg

Opskrift til 6 portioner

Det skal du bruge

  • 6 stk. store æg (kog evt. et par ekstra, såfremt et æg går i stykker)
  • 150 g. kogt skinke, hakket i små tern
  • 6 spsk. mayonnaise
  • 3 tsk. sennep
  • Salt og peber
  • Karse
  • 6 skiver ristet brød

Sådan gør du

  1. Læg æggene i en gryde med ca. 1 dl koldt vand, og læg låg på. Når vandet koger, skrues ned for varmen. De må ikke bulderkoge, da skallen nemt kan revne. Kog æggene i 10 minutter.
  2. Sluk, og afkøl æggene. Klargør de afkølede æg: Pil forsigtigt hul på æggets top. Meget forsigtigt skrabes æggehvide og -blomme ud med en teske og hældes i en skål. Sæt den tomme æggeskal til side.
  3. Gentag med de resterende æg. Skyl alle de tomme æggeskaller. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.
  4. Rør i mellemtiden mayonnaise og sennep sammen i en skål. Tilsæt salt og peber. Hak de kogte æggeblommer og -hvider, og vend dem i mayonnaisen. Tilsæt den kogte skinke.
  5. Brug en teske til at fylde skallerne med æggeblandingen. Pynt hvert æg med lidt karse på toppen, og servér med et stykke ristet brød.