Chewy cookies med farverige påskeæg
Lav dine helt egne cookies med dine yndlings chokoladeæg.
AfCamilla Bofill
Opskriften til den cookie-trængende
Disse nemme, smagfulde og farverige cookies er bagt af Alberte, som har sit eget bageunivers "albertesbageri" på Instagram.
Hendes tip er at lægge cookie-dejen på køl natten over, og så bage dem dagen efter. På den måde opnår du den bedste konsistens.
Du kan også lægge noget af dejen i fryseren, så du på et senere cookie-trængende tidspunkt hurtigt fremtrylle nogle helt friskbagte cookies.
Chewy cookies med farverige påskeæg
Opskriften er til cirka 18 mellemstore cookies
Det skal du bruges
- 100 g. smør
- 100 g. brun farin
- 100 g. sukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 æg M/L
- 200 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. flagesalt til dejen + ca. ½ tsk. til toppen
- 200 g. små chokolade-påskeæg (disse er fra Rema 1000s eget mærke)
TIP: Brug lige de chokolade-påskeæg der er dine yndlings.
Sådan gør du
- Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker i 2-3 minutter.
- Tilsæt ægget og pisk massen lys og luftig.
- Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og pisk dejen til den er sammenhænge (ca. 1 minut).
- Hak chokoladeæggene groft og vend 2/3 af dem i dejen med en ske. Gem den sidste tredjedel til at pynte dine cookies med inden bagning.
- Sæt dejen på køl i mindst 1 time. Gerne mere – disse stod natten over i ca. 16 timer, hvilket gjorde dem dejlig chewy.
- Tril dejen til kugler på ca. 3 cm. i diameter (eller ca. 30 g. pr. stk.) og placér dem med god afstand til hinanden på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Giv dem et lille tryk med en flad hånd, fordel den sidste tredjedel af chokoladeæggene ovenpå og drys med lidt flagesalt.
- Bag dem i ca. 8 minutter ved 185 grader i en varmluftsovn til de er gyldenbrune i kanterne.
- Køl dem af på en rist inden servering.