½ tsk. flagesalt til dejen + ca. ½ tsk. til toppen
200 g. små chokolade-påskeæg (disse er fra Rema 1000s eget mærke)
TIP: Brug lige de chokolade-påskeæg der er dine yndlings.
Sådan gør du
Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker i 2-3 minutter.
Tilsæt ægget og pisk massen lys og luftig.
Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og pisk dejen til den er sammenhænge (ca. 1 minut).
Hak chokoladeæggene groft og vend 2/3 af dem i dejen med en ske. Gem den sidste tredjedel til at pynte dine cookies med inden bagning.
Sæt dejen på køl i mindst 1 time. Gerne mere – disse stod natten over i ca. 16 timer, hvilket gjorde dem dejlig chewy.
Tril dejen til kugler på ca. 3 cm. i diameter (eller ca. 30 g. pr. stk.) og placér dem med god afstand til hinanden på to bageplader beklædt med bagepapir.
Giv dem et lille tryk med en flad hånd, fordel den sidste tredjedel af chokoladeæggene ovenpå og drys med lidt flagesalt.
Bag dem i ca. 8 minutter ved 185 grader i en varmluftsovn til de er gyldenbrune i kanterne.