Chewy cookies med farverige påskeæg

Lav dine helt egne cookies med dine yndlings chokoladeæg.

Påske Cookies
© Alberte Borne Asmussen

Disse nemme, smagfulde og farverige cookies er bagt af Alberte, som har sit eget bageunivers "albertesbageri" på Instagram.

Hendes tip er at lægge cookie-dejen på køl natten over, og så bage dem dagen efter. På den måde opnår du den bedste konsistens.

Du kan også lægge noget af dejen i fryseren, så du på et senere cookie-trængende tidspunkt hurtigt fremtrylle nogle helt friskbagte cookies.

Påske Cookies
© Alberte Borne Asmussen

Chewy cookies med farverige påskeæg

Opskriften er til cirka 18 mellemstore cookies

Det skal du bruges

  • 100 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 æg M/L
  • 200 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. flagesalt til dejen + ca. ½ tsk. til toppen
  • 200 g. små chokolade-påskeæg (disse er fra Rema 1000s eget mærke)

TIP: Brug lige de chokolade-påskeæg der er dine yndlings.

Sådan gør du

  1. Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker i 2-3 minutter.
  2. Tilsæt ægget og pisk massen lys og luftig.
  3. Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og pisk dejen til den er sammenhænge (ca. 1 minut).
  4. Hak chokoladeæggene groft og vend 2/3 af dem i dejen med en ske. Gem den sidste tredjedel til at pynte dine cookies med inden bagning.
  5. Sæt dejen på køl i mindst 1 time. Gerne mere – disse stod natten over i ca. 16 timer, hvilket gjorde dem dejlig chewy.
  6. Tril dejen til kugler på ca. 3 cm. i diameter (eller ca. 30 g. pr. stk.) og placér dem med god afstand til hinanden på to bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Giv dem et lille tryk med en flad hånd, fordel den sidste tredjedel af chokoladeæggene ovenpå og drys med lidt flagesalt.
  8. Bag dem i ca. 8 minutter ved 185 grader i en varmluftsovn til de er gyldenbrune i kanterne.
  9. Køl dem af på en rist inden servering.