Sprøde forårsruller

Prøv de sprødeste og lækreste forårsruller med rejer, salat, mynte og dip. Server dem som tilbehør til en fyldig salat.

Sprøde forårsruller med grøntsager stegt i grøn karry og i selskab med forskellig dyppelse og sorte ris. Træfadet er fra The Travelling Band og den lille kop er fra Sue Pryke.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Sprøde forårsruller

4 personer/16 stk.

Hjemmelavede forårsruller er geniale som snack, men de kan også serveres som et let sommermåltid med en grøn salat, fuldkornsris og en smagfuld dip.

Det skal du bruge:

Spicy fyld

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g hvid- eller spidskål
  • 3 gulerødder
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 150 g rejer
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce

  • 16 plader forårsrulledej (fås på frost i specialbutikker)

  • 1 æggehvide til pensling
  • Olie til friturestegning

Tilbehør

  • 300 g kogte sorte ris
  • 2 hjertesalater
  • Et par kviste frisk mynte
  • Chilisauce
  • Gomasauce
  • Hoisinsauce

Sådan gør du:

  1. Pil løget, og hak det.
  2. Pres hvidløget.
  3. Hak kålen fint.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i helt små tern.
  5. Varm olien i en stor wok eller stegegryde, og svits løg, hvidløg og rejer, til de skifter farve.
  6. Tilsæt karrypasta, gulerødder, kål, fiskesauce og sojasauce, og steg i ca. 5 min.
  7. Hæld grøntsager og rejer i en sigte, og si væden fra.
  8. Læg et stykke dej på et skærebræt.
  9. Kom 2 spsk. fyld på midten af dejpladen.
  10. Pensl kanterne med æggehvide, og fold pladens sider ind over fyldet.
  11. Pensl igen.
  12. Rul sammen om fyldet til forårsruller.
  13. Fortsæt med resten af dejen og fyldet.
  14. Varm en god mængde olie op i en gryde. Alternativt kan man bruge en frituregryde. Det skal være meget varmt.
  15. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne.
  16. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  17. Skyl salaten, og del den i blade.
  18. Servér de sprøde forårsruller med salat, sorte ris, mynte og dip.