Sprøde forårsruller
4 personer/16 stk.
Hjemmelavede forårsruller er geniale som snack, men de kan også serveres som et let sommermåltid med en grøn salat, fuldkornsris og en smagfuld dip.
Det skal du bruge:
Spicy fyld
Tilbehør
- 300 g kogte sorte ris
- 2 hjertesalater
- Et par kviste frisk mynte
- Chilisauce
- Gomasauce
- Hoisinsauce
Sådan gør du:
- Pil løget, og hak det.
- Pres hvidløget.
- Hak kålen fint.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i helt små tern.
- Varm olien i en stor wok eller stegegryde, og svits løg, hvidløg og rejer, til de skifter farve.
- Tilsæt karrypasta, gulerødder, kål, fiskesauce og sojasauce, og steg i ca. 5 min.
- Hæld grøntsager og rejer i en sigte, og si væden fra.
- Læg et stykke dej på et skærebræt.
- Kom 2 spsk. fyld på midten af dejpladen.
- Pensl kanterne med æggehvide, og fold pladens sider ind over fyldet.
- Pensl igen.
- Rul sammen om fyldet til forårsruller.
- Fortsæt med resten af dejen og fyldet.
- Varm en god mængde olie op i en gryde. Alternativt kan man bruge en frituregryde. Det skal være meget varmt.
- Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne.
- Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Skyl salaten, og del den i blade.
- Servér de sprøde forårsruller med salat, sorte ris, mynte og dip.