Sprød salat med laks, nye kartofler og mormordressing

Find her en opskrift på en lækker og fyldig salat, som du kan lave, når du skal have en dejlig og nem aftensmad. Retten er nem at lave og smager oven i købet af sommer.

Sprød sommersalat med laks, nye kartofler og mormordressing
© Tia Borgsmidt

Sprød salat med laks, nye kartofler og mormordressing

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Sprød salat

  • 2 hjertesalat
  • 400 g kogte kartofler
  • 200 g varmrøget laks
  • 2 æbler
  • 1 bundt purløg

Mormordressing

  • 1 dl piskefløde
  • saft af ½-1 citron
  • lidt rørsukker
  • peber

Sådan gør du:

Sprød salat

  1. Del hjertesalaten i blade, skyl dem, og slyng den tør.
  2. Skær kartoflerne i skiver.
  3. Fjern skindet fra laksen, og findel den.
  4. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.

Mormordressing

  1. Rør fløde med citron, til den tykner en smule. Smag til med rørsukker og peber.
  2. Fordel salaten på tallerkener eller et fad, og top med kartofler, varmrøget laks, æbler og klippet purløg.
  3. Dryp dressingen over, og nyd.