
Sprød salat med laks, nye kartofler og mormordressing
Find her en opskrift på en lækker og fyldig salat, som du kan lave, når du skal have en dejlig og nem aftensmad. Retten er nem at lave og smager oven i købet af sommer.
AfLone Kjær
Sprød salat med laks, nye kartofler og mormordressing
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Sprød salat
- 2 hjertesalat
- 400 g kogte kartofler
- 200 g varmrøget laks
- 2 æbler
- 1 bundt purløg
Mormordressing
- 1 dl piskefløde
- saft af ½-1 citron
- lidt rørsukker
- peber
Sådan gør du:
Sprød salat
- Del hjertesalaten i blade, skyl dem, og slyng den tør.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Fjern skindet fra laksen, og findel den.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
Mormordressing
- Rør fløde med citron, til den tykner en smule. Smag til med rørsukker og peber.
- Fordel salaten på tallerkener eller et fad, og top med kartofler, varmrøget laks, æbler og klippet purløg.
- Dryp dressingen over, og nyd.