Sort peber- og parmesankartofler
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sort peber- og parmesankartofler med frisk urtecreme tilberedt i en airfryer

Giv dine stegte kartofler et lækkert italiensk tvist med masser af sort peber og parmesanost.

Sort peber- og parmesanostkartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kartofler

  • 300 g små kartofler
  • 1½ spsk. smør
  • 25 g friskrevet parmesanost
  • hvidløgssalt
  • friskkværnet sort peber
  • kviste frisk oregano

Urtecreme

  • ½ dl skyr eller græsk yoghurt
  • ½ dl mayonnaise
  • ½ revet skal og saft af citron
  • ½ håndfuld basilikum
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Kartofler

  1. Halvér kartoflerne.
  1. Kom smørret i en gryde, og smelt det.
  1. Vend smør med kartofler og halvdelen af parmesanosten.
  1. Krydr med hvidløgssalt og masser af friskkværnet sort peber.
  1. Tilsæt hakket oregano.
  1. Kom kartoflerne i din airfryer, og steg ved 200o i ca. 20 min., til de er sprøde.

Urtecreme

  1. Rør skyr/yoghurt med mayonnaise og citronskal og -saft.
  1. Hak basilikum, og vend i cremen, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Vend de sprøde kartofler med resten af parmesanosten, og servér med urtecreme.