Rimmet laks med hjemmerørt peberrodsmayonnaise

Med rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Rimmet laks med lynsyltede radiser og peberrodsmayonnaise

Er der rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær. Køb en god laks, og husk, at den skal laves dagen før den skal serveres.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Rimmet laks

  • 200 g lakseside
  • ⅓ tsk. sennepsfrø
  • ⅓ spsk. salt
  • ⅓ spsk. sukker

Lynsyltede radiser

  • bundt radiser
  • ⅓ dl æbleeddike
  • ⅓ dl sukker

Peberrodsmayonnaise

  • ½ æggeblommer
  • ⅓ tsk. sennep
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ½ dl smagsneutral olie
  • ⅓ spsk. friskrevet peberrod
  • ¼ saft af citron
  • peber

Sådan gør du

Rimmet laks

  1. Gå laksen igennem, og tjek for eventuelle ben.
  1. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
  1. Bland knuste sennepsfrø med salt og sukker, og drys det over laksen.
  1. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den på køl til næste dag.

Lynsyltede radiser

  1. Gå radiserne efter, og trim dem i top og bund.
  1. Kom eddike og sukker i en lille gryde, og kog det op.
  1. Tilsæt radiser, og tag gryden af varmen.
  1. Lad radiserne afkøle i lagen.

Peberrodsmayonnaise

  1. Kom æggeblommerne i en skål med sennep og salt, og pisk olien i gradvist, mens der piskes til en dejlig tyk konsistens.
  1. Smag til med peberrod, citronsaft og peber.
  1. Skær laksen i tynde skiver, og fordel dem på et fad.
  1. Top med lynsyltede radiser i skiver og spæde urter.
  1. Servér til rugbrødschips eller rugbrød med peberrodsmayonnaise.