
Rimmet laks med hjemmerørt peberrodsmayonnaise
Med rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær.
AfLone Kjær
Rimmet laks med lynsyltede radiser og peberrodsmayonnaise
6 personer
Er der rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær. Køb en god laks, og husk, at den skal laves dagen før den skal serveres.
Det skal du bruge:
Rimmet laks
- 1 lakseside, ca. 600 g
- 1 tsk. sennepsfrø
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
Lynsyltede radiser
- 1 bundt radiser
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
Peberrodsmayonnaise
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. sennep
- ½ tsk. flagesalt
- 1½ dl smagsneutral olie
- 1-2 spsk. friskrevet peberrod
- Saft af ½ citron
- Peber
Tilbehør
- Rugbrødschips eller rugbrød
- Grønne spæde skud til pynt
Sådan gør du:
Rimmet laks
- Gå laksen igennem, og tjek for eventuelle ben.
- Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
- Bland knuste sennepsfrø med salt og sukker, og drys det over laksen.
- Dæk den med husholdningsfilm, og stil den på køl til næste dag.
Lynsyltede radiser
- Gå radiserne efter, og trim dem i top og bund.
- Kom eddike og sukker i en lille gryde, og kog det op.
- Tilsæt radiser, og tag gryden af varmen.
- Lad radiserne afkøle i lagen.
Peberrodsmayonnaise
- Kom æggeblommerne i en skål med sennep og salt, og pisk olien i gradvist, mens der piskes til en dejlig tyk konsistens.
- Smag til med peberrod, citronsaft og peber.
- Skær laksen i tynde skiver, og fordel dem på et fad.
- Top med lynsyltede radiser i skiver og spæde urter.
- Servér til rugbrødschips eller rugbrød med peberrodsmayonnaise.