Tilbehør Rimmet laks med hjemmerørt peberrodsmayonnaise Med rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær. Af Lone Kjær — 29. maj 2020 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Rimmet laks med lynsyltede radiser og peberrodsmayonnaise Er der rimmet laks på menuen, bliver du helt sikkert populær. Køb en god laks, og husk, at den skal laves dagen før den skal serveres. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 Personer + Rimmet laks 200 g lakseside ⅓ tsk. sennepsfrø ⅓ spsk. salt ⅓ spsk. sukker Lynsyltede radiser ⅓ bundt radiser ⅓ dl æbleeddike ⅓ dl sukker Peberrodsmayonnaise ½ æggeblommer ⅓ tsk. sennep ¼ tsk. flagesalt ½ dl smagsneutral olie ⅓ spsk. friskrevet peberrod ¼ saft af citron peber Sådan gør du Rimmet laks Gå laksen igennem, og tjek for eventuelle ben. Læg laksen i et fad med skindsiden nedad. Bland knuste sennepsfrø med salt og sukker, og drys det over laksen. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den på køl til næste dag. Lynsyltede radiser Gå radiserne efter, og trim dem i top og bund. Kom eddike og sukker i en lille gryde, og kog det op. Tilsæt radiser, og tag gryden af varmen. Lad radiserne afkøle i lagen. Peberrodsmayonnaise Kom æggeblommerne i en skål med sennep og salt, og pisk olien i gradvist, mens der piskes til en dejlig tyk konsistens. Smag til med peberrod, citronsaft og peber. Skær laksen i tynde skiver, og fordel dem på et fad. Top med lynsyltede radiser i skiver og spæde urter. Servér til rugbrødschips eller rugbrød med peberrodsmayonnaise. Relateret Opskrifter Røgede østershatte med syltede sennepsfrø og friske æbler Julemad 11 lækre opskrifter, du skal prøve til julefrokosten Dessert Jordbær med friske granskud, fløde og sprød tempeh Forret Agurkekoldskål med dild, saltet agurk og poppet boghvede Forret Imponer dine gæster: Rørt tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme Påske Påskefrokost: Menuer ud af huset