Lav din egen krydderurte-salt

Salt med krydderurter giver fantastisk smag til dine hverdagsretter. Få opskriften på vores absolutte favorit - som du selv kan lave ganske let!

Krydderurte-salt

Lav din egen krydderurte-salt

Saltet kan bruges på et hav af retter og egner sig især godt til pizza, pasta-retter, som krydderi til en lækker tomatsalat med olivenolie eller på en god bøf. Det smagfulde salt får også for alvor smagen frem på en ganske almindelig tomat-mad.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 400 g groft havsalt eller flagesalt
  • 5 stængler frisk basilikum
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • ½ håndfuld estragon
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

  • Rib dine krydderurter af stænglerne - hvis stænglerne er meget fine er det ikke nødvendigt
  • Blend krydderurter og hvidløg til de er helt fint hakket
  • Bland salt med din saftige krydderurter-mix i en skål
  • Spred saltet ud på en bageplade med bagepapir
  • Tør saltet i ovnen ved 80 grader varmluft. Hold øje med saltet. Hvis det får for lang tid i ovnen, branker det og bliver lysebrunt
  • Når saltet er tørt efter ca. en time, hældes det på glas eller i små skåle
Krydderurte-salt
Kryddersalt