Lav din egen krydderurte-salt

Salt med krydderurter giver fantastisk smag til dine hverdagsretter. Få opskriften på vores absolutte favorit - som du selv kan lave ganske let!

Kryddersalt - det skal du bruge

400 g groft havsalt eller flagesalt

5 stængler frisk basilikum

En håndfuld frisk oregano

En halv håndfuld estragon

1 fed hvidløg

Fremgangsmetoden
  • Rib dine krydderurter af stænglerne - hvis stænglerne er meget fine er det ikke nødvendigt

  • Blend krydderurter og hvidløg til de er helt fint hakket

  • Bland salt med din saftige krydderurter-mix i en skål

  • Spred saltet ud på en bageplade med bagepapir

  • Tør saltet i ovnen ved 80 grader varmluft. Hold øje med saltet. Hvis det får for lang tid i ovnen, branker det og bliver lysebrunt

  • Når saltet er tørt efter ca. en time, hældes det på glas eller i små skåle

Sådan bruger du din kryderurte-salt

Saltet kan bruges på et hav af retter og egner sig især godt til pizza, pasta-retter, som krydderi til en lækker tomatsalat med olivenolie eller på en god bøf. Det smagfulde salt får også for alvor smagen frem på en ganske almindelig tomat-mad.

Velbekommen!

Relaterede Artikler