Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav din egen krydderurte-salt

Salt med krydderurter giver fantastisk smag til dine hverdagsretter. Få opskriften på vores absolutte favorit - som du selv kan lave ganske let!

Kryddersalt - det skal du bruge

400 g groft havsalt eller flagesalt

5 stængler frisk basilikum

En håndfuld frisk oregano

En halv håndfuld estragon

1 fed hvidløg

Fremgangsmetoden
  • Rib dine krydderurter af stænglerne - hvis stænglerne er meget fine er det ikke nødvendigt

  • Blend krydderurter og hvidløg til de er helt fint hakket

  • Bland salt med din saftige krydderurter-mix i en skål

  • Spred saltet ud på en bageplade med bagepapir

  • Tør saltet i ovnen ved 80 grader varmluft. Hold øje med saltet. Hvis det får for lang tid i ovnen, branker det og bliver lysebrunt

  • Når saltet er tørt efter ca. en time, hældes det på glas eller i små skåle

Sådan bruger du din kryderurte-salt

Saltet kan bruges på et hav af retter og egner sig især godt til pizza, pasta-retter, som krydderi til en lækker tomatsalat med olivenolie eller på en god bøf. Det smagfulde salt får også for alvor smagen frem på en ganske almindelig tomat-mad.

Velbekommen!

Relaterede Artikler