
Hjemmelavet persillepesto
Den smager fantastisk, og hvis du hælder den på et smukt glas, kan den gives som værtindegave.
AfGitte Heidi Rasmussen
Persillepesto
Det skal du bruge:
- 1 stor håndfuld ramsløg
- 1 lille bdt. bredbladet persille
- 50 g frisk revet parmesan
- ½ dl olivenolie
- 40 g ristede hasselnøddekerner
- salt og peber
Sådan gør du:
- Findel ramsløgsblade, persilleblade, parmesan og olivenolie i en multihakker eller med en stavblender.
- Rist nødderne, til hinden brister, på en tør pande, og gnid skallen af i et viskestykke.
- Kom dem i pestoen og blend, til den har en grov konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Opbevar pestoen i et lukket glas i køleskabet. Brug den til sandwich, til pasta, som dip, eller rør den med lidt ekstra olivenolie og vineddike og brug den som dressing.