Hjemmelavet persillepesto

Den smager fantastisk, og hvis du hælder den på et smukt glas, kan den gives som værtindegave.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson
© Stine Christiansen

Persillepesto

Det skal du bruge:

  • 1 stor håndfuld ramsløg
  • 1 lille bdt. bredbladet persille
  • 50 g frisk revet parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • 40 g ristede hasselnøddekerner
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Findel ramsløgsblade, persilleblade, parmesan og olivenolie i en multihakker eller med en stavblender.
  2. Rist nødderne, til hinden brister, på en tør pande, og gnid skallen af i et viskestykke.
  3. Kom dem i pestoen og blend, til den har en grov konsistens.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Opbevar pestoen i et lukket glas i køleskabet. Brug den til sandwich, til pasta, som dip, eller rør den med lidt ekstra olivenolie og vineddike og brug den som dressing.