Tilbehør —
Den lækreste æggesalat med sild
Salaten er nem at lave, hvis du koger æggene i forvejen.
Tekst — Lone Kjær
Æggesalat med modnede sild, æble, dild og kapers
6 personer
Salaten er nem at lave, hvis du koger æggene i forvejen. Er det ikke alle dine gæster, som er vilde med sild, kan du i stedet servere æggesalaten som tilbehør til de modnede sild.
Det skal du bruge:
Æggesalat
- 4 æg
- 1 belle de boskoop-æble
- 1 lille løg
- 300 g marinerede sild
- 1 spsk. kapers
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. smør
- 1 bundt krydderurter, fx
- purløg og dild
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche (18%)
- Salt og peber
Tilbehør
- Rugbrød
- Smør
Sådan gør du:
- Kog æggene hårdkogte, og afkøl dem.
- Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.
- Pil løget, og hak det fint.
- Pil æggene, og hak dem.
- Skær sildene i mundrette stykker.
- Udvand kapersene i et par min., og tør dem godt.
- Smelt smørret på en pande, og steg æbler og løg, til løgene er klare.
- Tilsæt karry, og steg yderligere et min.
- Tag løg og æbler af panden, vend dem med kapers, og afkøl dem.
- Hak krydderurterne.
- Rør mayonnaise med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen med stegte løg og æbler, æg og sild.
- Servér æggesalat med modnede sild på rugbrød.