Salaten er nem at lave, hvis du koger æggene i forvejen. Er det ikke alle dine gæster, som er vilde med sild, kan du i stedet servere æggesalaten som tilbehør til de modnede sild.
Det skal du bruge:
Æggesalat
4 æg
1 belle de boskoop-æble
1 lille løg
300 g marinerede sild
1 spsk. kapers
2 spsk. karry
1 spsk. smør
1 bundt krydderurter, fx
purløg og dild
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche (18%)
Salt og peber
Tilbehør
Rugbrød
Smør
Sådan gør du:
Kog æggene hårdkogte, og afkøl dem.
Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.
Pil løget, og hak det fint.
Pil æggene, og hak dem.
Skær sildene i mundrette stykker.
Udvand kapersene i et par min., og tør dem godt.
Smelt smørret på en pande, og steg æbler og løg, til løgene er klare.
Tilsæt karry, og steg yderligere et min.
Tag løg og æbler af panden, vend dem med kapers, og afkøl dem.
Hak krydderurterne.
Rør mayonnaise med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen med stegte løg og æbler, æg og sild.