Den lækreste æggesalat med sild

Salaten er nem at lave, hvis du koger æggene i forvejen.

Æggesalat med sild blandes i skål © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Æggesalat med modnede sild, æble, dild og kapers

Salaten er nem at lave, hvis du koger æggene i forvejen. Er det ikke alle dine gæster, som er vilde med sild, kan du i stedet servere æggesalaten som tilbehør til de modnede sild.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Æggesalat

  • 1⅓ æg
  • belle de boskoop-æble
  • lille løg
  • 100 g marinerede sild
  • ⅓ spsk. kapers
  • ½ spsk. karry
  • ⅓ spsk. smør
  • ⅓ Bundt krydderurter, f.eks. purløg og dild
  • ⅓ dl mayonnaise
  • ⅓ dl cremefraiche (18%)
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Rugbrød
  • Smør

Sådan gør du

  1. Kog æggene hårdkogte, og afkøl dem.
  1. Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.
  1. Pil løget, og hak det fint.
  1. Pil æggene, og hak dem.
  1. Skær sildene i mundrette stykker.
  1. Udvand kapersene i et par min., og tør dem godt.
  1. Smelt smørret på en pande, og steg æbler og løg, til løgene er klare.
  1. Tilsæt karry, og steg yderligere et min.
  1. Tag løg og æbler af panden, vend dem med kapers, og afkøl dem.
  1. Hak krydderurterne.
  1. Rør mayonnaise med cremefraiche, og smag til med salt og peber.
  1. Vend dressingen med stegte løg og æbler, æg og sild.
  1. Servér æggesalat med modnede sild på rugbrød.