Bagt blomkål med miso og granatæble

Server en fyldig salat med bagt blomkål og granatæbler til din velstegte bøf.

Tallerken i stentøj fra keramiker Lone Schubert, stentøjsfad privateje, krystalvinglas fra Louise Roe og bestik fra Gense.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Bagt blomkål med miso og granatæble

Server lækkerierne med en velstegt bøf.

2 personer

Det skal du bruge:

Bagt blomkål

  • ½ blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Misodressing

  • 1 spsk. mørk miso
  • 1 spsk. kogende vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. friskrevet ingefær
  • Lidt ristet sesamolie

  • 1 håndfuld spæde salatblade

  • ½-1 granatæble
  • 2 tsk. ristede sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 225°. Skyl blomkålen, tør den godt, og del den i buketter.
  2. Vend med olivenolie, salt og peber og læg blomkålen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 25 min., til den er gylden. Vend den undervejs.
  3. Kom misoen i en skål, og rør den med kogende vand, presset hvidløg og ingefær. Smag dressingen til med sesamolie. Den er salt, så lad endelig være med at krydre den yderligere.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør. Massér granatæblet, og halvér det. Pres kerner og saft ud i en skål.
  5. Anret salat med bagt blomkål og granatæblekerner.
  6. Dryp misodressing over, og drys med ristede sesamfrø.