Cote du Boeuf med pisket smør

Forkæl en du holder af med en god og saftig bøf, og giv den lidt ekstra kærlighed med flagesalt og luftigt smør.

Skærebræt i træ fra Langvad Møbelsnedkeri og lille keramikskål fra keramiker Lone Schubert.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Cote du Boeuf med pisket smør

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • 1 Cote du Boeuf (ribeyesteak)
  • Flagesalt og peber
  • Pisket smør
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk. cremefraiche (38%)
  • Flagesalt

Sådan gør du

  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid. Krydr med salt og peber på begge sider.
  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  1. Varm smørret på en pande – som tåler at komme i ovnen – og brun bøffen godt på begge sider.
  1. Sæt panden med bøffen i ovnen, og lad den stege færdig i ca. 10 min. Stege-tiden afhænger af tykkelsen. Brug eventuelt stegetermometer, og tag den ud, når kødet er 55°.
  1. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min., før det serveres.
  1. Pisk smørret luftigt og helt hvidt. Vend det luftige smør med cremefraiche, og smag til med flagesalt.
  1. Servér bøffen med pisket smør og salat af blomkål.