Nyd det delikate kød med en cremet bønnepure, sprød bønnesalat og et par dryp af den lækre glace.
ungehanebryst 4 stk.
smør til stegning
frisk timian 1 lille håndfuld
salt og peber
BØNNEPURÉ
hvide tørrede bønner 100 g
parmesanost 50 g
citron 1 stk.
fløde 2 dl
bouillon 1⁄2 dl
salt og peber
BØNNESALAT
grønne bønner 200 g
spæde salater 100 g
olivenolie 2 spsk.
balsamicoeddike 1 spsk.
TIMIAN-GLACEE
skalotteløg 1
olivenolie 1 spsk.
frisk timian 5 kviste
balsamicoeddike 1 dl
kalvefond 1 dl
rødvin 2 dl
honning 1 spsk.
smør 30 g
peber
• Skyl de hvide bønner, og sæt dem i blød i koldt vand i mindst 10 timer. Kassér derefter vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 1 time.
• Kassér kogevandet, og blend bønnerne med parmesanost, revet citronskal og fløde. Spæd til med lidt bouillon, til pureen har en passende konsistens.
• Smag til med salt og peber.
• Dup kødet tørt. Krydr med salt og peber, og brun det i smør, til det er gyldent. Læg det dernæst med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir. Krydr med lidt timian, og steg i ovnen ved 200° i ca. 15 min.
• Hak løget. Varm olien i en gryde, og steg løget et par minutter, uden det tager farve.
• Tilsæt timian og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Tilsæt bouillon og rødvin, og kog ind til det halve.
• Si saucen, og hæld den tilbage i gryden. tilsæt honning, og kog, til glacen tykner. tag gryden af varmen, og montér med smør. Smag til med peber.
• Nip bønnerne, damp dem i 2 min. og afkøl. Skyl salaten, og slyng den tør. Vend bønner med salat, olivenolie og eddike.
• Anrét pureen på tallerkenerne, og servér med ungehanebryst, bønnesalat, og dryp timian-glace over.