© Stine Christiansen

Pocheret æg for dummies – og nej, du skal ikke lave en eddike-tornado i kogende vand

Pocherede æg kan hæve barren for dit morgenbord - dog ender ægget ofte i en ubestemmelig blanding i det kogende vand. Se her, hvordan du nemt laver det perfekte pocherede æg.

Pocherede æg kan tage din brunch, forret eller smørrebrødsmad til næste niveau.

Dog er der mange, der forbinder pocherede æg med en svær køkken-disciplin. Men det behøver ikke være svært. Langt fra faktisk.

Der findes en metode, som er super simpel og langt mere "idiotsikker" end den vanlige tornado i gryde, de fleste kender.

Fremgangsmåden har instagram-profilen ‘Half Batch Baking‘ delt i en video. Bag profilen står konditoren Sarah, der lever af at kombinere videnskab med madlavning. Med en kombinationen af gastronomisk ekspertviden og madkundskab har hun fundet frem til en metode, der måske lyder kompliceret, men som er relativt overkommelig i praksis – og populær ikke mindst.

Sarahs video af teknikken er i blevet set næsten 13 millioner gange på Instagram. Den kredser i grove træk omkring, hvordan du skal håndtere æggehviden.

En æggehvide er delt i tre elementer: et indre og et ydre tyndtflydende lag og imellem dem en tyktflydende, fast del. Med denne viden i bagagen er Sarah kommet frem til, at du skal si det yderste tynde lag fra det tykkere lag af hviden.

På den måde undgår du, at dit æg ender som en udefinerbar masse i gryden. Du skal ikke længere sætte vandet i sving for at få den tyndere del af hviden til at samle sig.

Se metoden nedenfor.

Sådan gør du

  1. Start med at tilføje 1 spsk eddike eller citronsaft til 10 dl vand og bring det i kog.
  2. Brug en sigte til at si det yderste tynde lag i æggehviden fra det inderste tykke lag af æggehviden ved simpelthen at hælde hele ægget ned i sien.
  3. Kom forsigtigt det tykke indre lag af æggehviden og blommen over i en grydeske. TIP brug helst en ske i silikone. Bruger du en grydeske i rustfrit stål eller keramik, så smør skeen med et tyndt lag smør, så ægget ikke sætter sig fast.
  4. Kom nu ægget i gryden med kogende vand og hold ægget i vandet på grydeskeen i 4-6 sekunder, inden du vipper det ned i vandet.
  5. Kog ægget i 2-3 minutter for blød blomme og 3-4 min for kogt blomme.
  6. Afslut med at skylle det pocherede æg under rindende vand inden servering, så det ikke smager af eddike. Og voila!