Opskrift op hjemmelavet rullepølse
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på hjemmelavet rullepølse

Rullepølse er ikke til at komme udenom på julefrokost-bordet. Her får du opskriften på en skøn, krydret rullepølse med løg og nelliker. Velbekomme!

Hjemmelavet rullepølse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • ¼ svineslag, ca. 1,5 kg

Krydderiblanding:

  • ½ spsk. salt
  • ⅓ tsk. peber
  • ¼ løg
  • ¼ dl hakket persille
  • ¼ spsk. friske timianblade
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ spsk. sukker
  • kødsnor

Kogelage:

  • ¼ flaske hvedeøl
  • ¼ krydderbuket: persille, timian og laurbærblad
  • ¼ løg
  • hele nelliker
  • 1⅓ peberkorn

Sådan gør du:

  1. Skær slaget til, så det bliver en pæn firkant. Gem det afskårne.
  1. Læg det kød, der er skåret fra, på den tyndeste del af slaget. Krydr slaget med salt og peber.
  1. Hak løget fint. Fordel løg, persille, timian og krydderier på den ene side af kødet. Rul pølsen fast sammen og snør den godt.
  1. Gnid med 2 spsk. salt og læg den i et fad dækket med folie. Sæt rullepølsen i køleskabet 1,5 døgn.
  1. Skrab overskydende salt af rullepølsen og kom den i en passende stor gryde.
  1. Kogelage: Hæld øl og dernæst vand over, så den kun lige er dækket, og tilsæt krydderbuket, løg, nelliker og peberkorn.
  1. Kog rullepølsen ved svag varme, 1,5-2 timer.
  1. Lad rullepølsen trække i suppen ca. 1 time, før den kommes i rullepølsepresseren. Stil rullepølsen i køleskabet.
  1. Rullepølsen har godt af at trække et par dage før servering, heraf 1⁄2-1 døgn under pres.
  • Har du ikke en rullepølsepresse, kan du komme rullepølsen i en almindelig rugbrødsform og lægge noget meget tungt oven på den, så den er i pres.