Muslinger i øl og hyldeblomst
Af Atelier Ea / Camilla Drost
Muslinger er en klassiske i det franske køkken og med god grund - de smager himmelsk og er nemme at tilberede, idet de ikke så nemt bliver overkogt. I denne version damper jeg muslingerne i øl, citron og hyldeblomst, som er en skøn sommerlig kombination til muslingerne.
Muslinger i øl og hyldeblomst
(2 personer som hovedret / 4 personer som forret)
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1 skalotteløg
- 1 gulerod
- 1 bladselleri
- 2 stilke frisk timian
- 1 spsk olivenolie
- 4 skærme hyldeblomster
- 2 dl øl
- 1 dl fløde, 38 %
- Havsalt og peber
- 1 citron
- Brød til servering
Fremgangsmåde
- Skyl muslingerne i koldt vand og skrub dem med en stiv børste. Skæg fjernes med en lille skarp kniv.
- Skræl guleroden og skær gulerod, skalotteløg og bladselleri i små tern.
- Varm olien op ved middel varme i en gryde, som er stor nok til at rumme alle muslingerne.
- Kom gulerod, skalotteløg, bladselleri og timian i og lad det sautere i et par minutter indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
- Hæld øl på og skru op på fuld varme. Når øllen koger tilsættes de rensede muslinger, et par drys salt, friskkværnet peber og hyldeblomster.
- Luk gryden med et tætsluttende låg.
- Lad muslingerne dampe i øllen. Ryst gryden et par gange undervejs, så muslingerne bytter plads.
- Tilsæt fløde efter 3-4 minutter.
- Efter yderligere 1-2 minutter skulle muslingerne gerne have åbnet sig.
- Hvis ikke kan de gives et par minutter mere - men endelig ikke for længe, da de ellers vil blive hårde.
- Server straks muslingerne med frisk citronsaft og brød til.
- Pynt med et par friske hyldeblomster og timian.