© iStock

Sådan skærer du andestegen perfekt

Nogle af os får kun andesteg juleaften, og det er ikke sikkert, vi har det helt rutinerede håndelag til udskæringen. Men det er der råd for - følg videoen her.

Video: Guide til udskæring af andestegen, trin for trin

Du har købt ænderne i god tid, fundet den perfekte opskrift, sørget for at tø dem op, først i køleskabet og derefter ved stuetemperatur.
Og så kommer dagen, hvor du skal brillere med udskæringen. Det dufter fantastisk i hele køkkenet, men ... hvordan i alverden griber du det an? Her fra kan det gå galt, for hvis du først forsøger dig frem, er middagen ødelagt.

I videoen herunder bliver du langtsomt guidet gennem den perfekte udskæring, trin for trin.

Her gøres det på den gode, gammeldags måde, hvor man lægger de indledende snit langs brystbenet og lårene - og herefter skærer fileter og lårstykker af et for et.
Ved denne metode kommer der 6 bryststykker ud af en and.

I øvrigt anbefaler mange madeksperter, at anden laves dagen i forvejen og grilles med lidt andefedt på stykkerne inden julemiddagen.