Ginger tree
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på Ginger tree

De velkrydrede stjernekager kan bages i god tid og lægges først sammen med kaffesmørcreme til et lille fint juletræ med guldstøv lige inden serveringen. Få opskriften her.

Ginger tree

Af opskriften bliver der ca. 25 stjerner i forskellige størrelser – men antallet afhænger naturligvis af, hvilke udstikkere du bruger.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 småkager

Ingefærstjerner

  • 12 g smør
  • 17 g hvedemel
  • ¼ spsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 8 g lyst rørsukker
  • 6½ g brun farin 1 æg
  • ¼ æg

Kaffesmørcreme

  • ¼ spsk. instantkaffe
  • ¼ spsk. sødmælk
  • 18 g smør
  • 20 g flormelis
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • ¼ tsk. salt
  • guldstøv til pynt

Sådan gør du

Ingefærstjerner

  1. Brun smørret, til det er gyldent.
  1. Kom hvedemel, krydderier, bagepulver og salt i en skål.
  1. Kom sukker og brun farin i en skål, og pisk med det smeltede smør, til det er luftigt.
  1. Tilsæt ægget, og rør nu de tørre ingredienser i dejen.
  1. Ælt dejen sammen – tilsæt evt. lidt mere mel om nødvendigt.
  1. Pak dejen i husholdningsfilm, og stil på køl i min. 1 time, til den er arbejdsklar.
  1. Tænd ovnen på 180o.
  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik til stjerner i forskellige størrelser.
  1. Fordel stjernerne på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
  1. Bag i ca. 12 min., til de er gyldne.
  1. Afkøl kagerne på en bagerist.

Kaffesmørcreme

  1. Opløs kaffen i mælken.
  1. Kom smørret i en skål, og pisk det blødt.
  1. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk cremen ensartet – endelig ikke for længe, for så skiller den.
  1. Vend kaffe, vaniljesukker og salt i smørcremen.

Ginger tree

  1. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle.
  1. Læg stjernerne sammen med kaffesmørcremen, og byg op til et juletræ.
  1. Pynt med drys af guldstøv.

LÆS OGSÅ