Christmas Cocktail
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på Christmas Cocktail

En hjemmelavet honningsirup forsøder julens cocktail, som smager skønt af kirsebær og rom. En rest sirup er også et vidunderligt krydderi i fx desserter, til marinader og som sødt i kaffen.

Christmas Cocktail

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Honning-timian-sirup

  • ¾ dl flydende honning
  • ¾ dl vand
  • 2 kviste frisk timian

Christmas Cocktail

  • 8 cl lys rom
  • 8 cl kirsebærsaft fra amarenakirsebær (kan erstattes af kirsebær- likør, hvis du ønsker en stærkere smag)
  • 4 cl honning-timian-sirup
  • 4 cl friskpresset citronsaft
  • ½ dl isterninger

Andet

  • 4 amarenakirsebær
  • skovsyre til pynt

Sådan gør du

Honning-timian-sirup

  1. Kom honning, vand og timian i en gryde, og varm op ved jævn varme, til honningen er opløst.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl.
  1. Tag timian op, og hæld siruppen på en flaske klar til brug.

Christmas Cocktail

  1. Kom alle ingredienserne inklusive isterninger i en shaker, og ryst godt sammen.
  1. Fordel i glas, og servér med et par amarenakirsebær og lidt skovsyre.

LÆS OGSÅ