Fyldte chokolader med ingefær

Lækre chokolader med et overraskende indhold.

© Ulf Svane

Fyldte chokolader med ingefær

Det skal du bruge:

Ganache med frisk ingefær (støbt)Ca. 30 stk.

  • 150 g Pur Caraibe 66 % kakao
  • 125 g piskefløde
  • 1 spsk. glukose
  • 15 g frisk ingefærjuice
  • 25 g normalsaltet smør

Til støbning af skaller:

  • Ca. 450 g mørk tempereret chokolade, min. 60 % kakao

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Kom piskefløde, glukose og ingefærjuice i en tykbundet gryde, og bring det i kog.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Hæld først langsomt en tredjedel af den varme fløde ned i midten af skålen med chokoladen. Rør med en gummidejskraber små runde bevægelser i midten af massen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel og til sidst resten af fløden.
  5. Når ganachen er ca. 35/40 °, tilsættes smør skåret i små stykker. Kør med en stavblender for at findele ganachen.
  6. Hæld trøffelmassen i en engangssprøjtepose, og lad massen ”sætte sig” lidt et køligt sted (ikke køleskab).
  7. Fyld derefter ganachen i støbte chokoladeskaller. Luk af med tempereret chokolade, og lad dem krystallisere i formen.

Relaterede Artikler