Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldte chokolader med ingefær

Lækre chokolader med et overraskende indhold.

© Ulf Svane

Fyldte chokolader med ingefær

Det skal du bruge:

Ganache med frisk ingefær (støbt)Ca. 30 stk.

  • 150 g Pur Caraibe 66 % kakao
  • 125 g piskefløde
  • 1 spsk. glukose
  • 15 g frisk ingefærjuice
  • 25 g normalsaltet smør

Til støbning af skaller:

  • Ca. 450 g mørk tempereret chokolade, min. 60 % kakao

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Kom piskefløde, glukose og ingefærjuice i en tykbundet gryde, og bring det i kog.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Hæld først langsomt en tredjedel af den varme fløde ned i midten af skålen med chokoladen. Rør med en gummidejskraber små runde bevægelser i midten af massen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel og til sidst resten af fløden.
  5. Når ganachen er ca. 35/40 °, tilsættes smør skåret i små stykker. Kør med en stavblender for at findele ganachen.
  6. Hæld trøffelmassen i en engangssprøjtepose, og lad massen ”sætte sig” lidt et køligt sted (ikke køleskab).
  7. Fyld derefter ganachen i støbte chokoladeskaller. Luk af med tempereret chokolade, og lad dem krystallisere i formen.

Relaterede Artikler