Ca. 450 g mørk tempereret chokolade, min. 60 % kakao
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint.
Kom piskefløde, glukose og ingefærjuice i en tykbundet gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen.
Hæld først langsomt en tredjedel af den varme fløde ned i midten af skålen med chokoladen. Rør med en gummidejskraber små runde bevægelser i midten af massen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel og til sidst resten af fløden.
Når ganachen er ca. 35/40 °, tilsættes smør skåret i små stykker. Kør med en stavblender for at findele ganachen.
Hæld trøffelmassen i en engangssprøjtepose, og lad massen ”sætte sig” lidt et køligt sted (ikke køleskab).
Fyld derefter ganachen i støbte chokoladeskaller. Luk af med tempereret chokolade, og lad dem krystallisere i formen.