Dobbelte julesnegle - med safran og marcipanremonce

Prøv disse skønne, julede snegle med den lækreste marcipanremonce, afbalanceret i smagen med orangemarmelade og et dejligt pift af ingefær.

Ingredienser

½ tsk safran
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk kogende vand
2 dl sødmælk
15 g gær
1 spsk mild honning
1 æg, str. M/L
350 g hvedemel
2 tsk fint salt
100 g koldt smør i tern

Fyld:
75 g marcipan
50 g rørsukker
75 g blødt smør
ca. 2 tsk hakket syltet ingefær eller sukat
3 spsk. orangemarmelade (gerne råsyltet)
1 æg, til pensling
ca. 1 spsk mandelsplitter eller –flager

Mængde: 10 stk.

Fremgangsmåde

Bland safran og kardemomme med kogende vand i en stor skål. Lad det trække 5 min. Tilsæt sødmælk, gær, honning og æg. Rør godt til gæren er opløst og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen i 5-7 min. med hænderne eller i en røremaskine (dejen er ret klistret, så det går nemmere på maskine). Ælt til slut smørret i. Arbejd så lidt med dejen som muligt, der skal være små smørklumper rundt omkring, det er meningen. Sæt dejen til hævning, tildækket og på et lunt sted, i ca. 2 timer til den er doblet i størrelse. Rør imens marcipan, sukker, smør og syltet ingefær sammen. Tænd ovnen på 215/200C varmluft. Rul dejen ud til en rektangel på ca. 5 mm tykkelse. Smør remoncen ud over og fordel herefter orangemarmelade ovenpå. Rul dejen sammen fra begge ender, så der formes en dobbelt roulade, skær den herefter i ca. 2 cm tykke skiver. Sæt de dobbelte snegle på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, drys med mandelflager og lad dem efterhæve 15-20 min. Bag sneglene i ca. 15 min. til de er faste og gyldne. Lad sneglene køle af på en rist inden servering.

TIP: Brug ca. 50 g rosiner i stedet for syltet ingefær.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!