Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladekage med speltperler i citroncreme

Julefrokostens søde finale, skabt af dessertkok Nicolas Vahé.

© Pia Enghild

Chokoladekage:
sukker 130 g
æggehvider 380 g
æggeblommer 80 g
smør 95 g
mørk chokolade 400 g

Smelt chokoladen, til den har en temperatur på 40-45 grader.

Rør det blødgjorte smør heri, og tilsæt æggeblommerne.

Pisk æggehviderne sammen med sukkeret, til de er helt stive.

Vend forsigtigt chokolademassen i æggehviderne.

En form, ca. 21 cm i diameter, smøres grundigt med smeltet smør. Fyld formene halvt op med dejen, og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i 6-7 min. (Formen med den ubagte kage kan evt. fryses, indtil den skal bruges.)

Perlecreme:
piskefløde ¼ l
lemoncurd 100 g
perlespelt 50 g
vand 125 g
sukker 100 g
vanillestang 1 stk., kornene herfra

Skyl perlerne grundigt under den kolde hane, og kog dem derefter i letsaltet vand i ca. 10 min. Sigt kogevandet fra.

Kog imens de 125 g vand og 100 g sukker sammen med vanilje, og kog så de halvkogte og siede perler møre i sukkerlagen – ca. 8 min. Si derefter sukkerlagen fra, og lad perlerne køle helt af.

Piske perlerne ind i lemoncurd’en, og vend dem derefter i den stiftpiskede flødeskum. Sæt perlecremen på køl i mindst 1 time før brug.

Ved serveringen skæres chokoladekagen i passende trekanter, perlecremen formes til kugler eller æg, og lægges på tallerkenen sammen.

Relaterede Artikler