© Pia Enghild

Chokoladekage med speltperler i citroncreme

Julefrokostens søde finale, skabt af dessertkok Nicolas Vahé.

Chokoladekage:
sukker 130 g
æggehvider 380 g
æggeblommer 80 g
smør 95 g
mørk chokolade 400 g

Smelt chokoladen, til den har en temperatur på 40-45 grader.

Rør det blødgjorte smør heri, og tilsæt æggeblommerne.

Pisk æggehviderne sammen med sukkeret, til de er helt stive.

Vend forsigtigt chokolademassen i æggehviderne.

En form, ca. 21 cm i diameter, smøres grundigt med smeltet smør. Fyld formene halvt op med dejen, og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i 6-7 min. (Formen med den ubagte kage kan evt. fryses, indtil den skal bruges.)

Perlecreme:
piskefløde ¼ l
lemoncurd 100 g
perlespelt 50 g
vand 125 g
sukker 100 g
vanillestang 1 stk., kornene herfra

Skyl perlerne grundigt under den kolde hane, og kog dem derefter i letsaltet vand i ca. 10 min. Sigt kogevandet fra.

Kog imens de 125 g vand og 100 g sukker sammen med vanilje, og kog så de halvkogte og siede perler møre i sukkerlagen – ca. 8 min. Si derefter sukkerlagen fra, og lad perlerne køle helt af.

Piske perlerne ind i lemoncurd’en, og vend dem derefter i den stiftpiskede flødeskum. Sæt perlecremen på køl i mindst 1 time før brug.

Ved serveringen skæres chokoladekagen i passende trekanter, perlecremen formes til kugler eller æg, og lægges på tallerkenen sammen.