Chokolade-karameller: Konfekt der samler familien

Små, indpakkede chokolade-karameller er både lækre at spise og hyggelige at lave.

© Ulf Svane

Chokolade-karameller

Det skal du bruge:

  • 50 g vand
  • 75 g glukosesirup
  • 240 g sukker
  • 170 g piskefløde
  • 80 g sukker
  • 1 stang vanilje, flækket og kornene
  • skrabet ud
  • 30 g smør
  • 100 g hvid chokolade, finthakket
  • lidt salt

  • 1 lille firkantet ramme el. form

Sådan gør du:

  1. Bring vand, glukosesirup og 240 g sukker i kog i en gryde. Lad det koge til 180 °. Brug et digitaltermometer.
  2. Bring i mellemtiden piskefløde, 80 g sukker og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt ved 180 ° smørret og rør rundt. Tilsæt derefter den varme flødeblanding og den hakkede chokolade. Rør igen og sørg for, at blandingen er ensartet. Lad den koge under omrøring til 120 °. Tilsæt salt, og hæld straks efter karamellen i en ramme eller form.
  4. Lad karamellen køle af, før den skæres i stykker og pakkes enkeltvis.