Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokolade-karameller: Konfekt der samler familien

Små, indpakkede chokolade-karameller er både lækre at spise og hyggelige at lave.

© Ulf Svane

Chokolade-karameller

Det skal du bruge:

  • 50 g vand
  • 75 g glukosesirup
  • 240 g sukker
  • 170 g piskefløde
  • 80 g sukker
  • 1 stang vanilje, flækket og kornene
  • skrabet ud
  • 30 g smør
  • 100 g hvid chokolade, finthakket
  • lidt salt

  • 1 lille firkantet ramme el. form

Sådan gør du:

  1. Bring vand, glukosesirup og 240 g sukker i kog i en gryde. Lad det koge til 180 °. Brug et digitaltermometer.
  2. Bring i mellemtiden piskefløde, 80 g sukker og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde.
  3. Tilsæt ved 180 ° smørret og rør rundt. Tilsæt derefter den varme flødeblanding og den hakkede chokolade. Rør igen og sørg for, at blandingen er ensartet. Lad den koge under omrøring til 120 °. Tilsæt salt, og hæld straks efter karamellen i en ramme eller form.
  4. Lad karamellen køle af, før den skæres i stykker og pakkes enkeltvis.

Relaterede Artikler