Baklava

Baklava er en mellemting mellem kage og konfekt, som er fuld af mandler og honning.

© Anders Schønnemann

12 stykker filodej 1 rulle, optøet smør 150 g

Fyld: mandler 200 g, hakkede kanel 1 spsk

Honninglage: honning 1½ dl vand 2 dl citronskal fra ½ appelsinskal fra ½ citronsaft 1 spsk

Sæt ovnen på 175 grader. Rul filodejen ud, og skær dejpladerne lige over der, hvor de folder. Find en mindre bradepande, der har nogenlunde samme størrelse som de over- skårne dejplader. Smelt smørret. Læg en rude filodej i bunden af formen, og pensl med smeltet smør. Læg en rude over, og pensl også den med smør. Drys et tyndt lag mandler og lidt kanel på det dobbelte lag filodej. Fortsæt med et enkelt lag filodej, smeltet smør og et tyndt lag mandler og kanel. Gentag, til der er to ruder og lidt smør tilbage. Læg en rude filodej på mandlerne, og pensl med smør. Læg den sidste rude filodej over, og pensl med det sidste smør. Skær forsigtig kagen ud i 12 firkanter, uden at skære gennem det nederste lag filodej. Bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Kom alle ingredienser til lagen i en skål, og rør sammen. Hæld lagen over, når kagen er bagt. Lad kagen sætte sig i et par timer inden servering. Opbevar kagen i køleskab, og den kan holde en uge.

Relaterede Artikler