Vegetarisk bolognese spækket med sæsonens grønt

Brug sæsonens grøntsager, og giv den mest populære ret herhjemme en vegetarisk overhaling, som en italiener selv ville gøre det – og få tre gode råd til mere klimavenlig madlavning.

Med vinteren så småt på vej er det for alvor sæson for lækker comfort food, der varmer helt ind i hjertet. Men det er ikke kun sæson for hjertevarm mad – det danske land bugner nemlig lige nu med lækre grøntsager. De kan give god inspiration til vegetariske retter med lokale råvarer, så du kan skabe sæsonprægede og mere klimavenlige retter uden for meget madspild.

Men hvordan kan du gøre dine madvaner mere bæredygtige? Det er der mange genveje til, og derfor har vi spurgt chefkok hos italienske Mutti, der er kendt for tomatprodukter af høj kvalitet, Carlo Casoni, hvordan du nemt kan sørge for at tænke mere klimavenligt og få mere ud af dine friske råvarer:

Vi er vilde med spaghetti bolognese i Danmark, hvor retten længe har været nummer et som børnefamiliernes mest foretrukne. Foto: Mutti