Vegetarbøffer med jordbærsalat og mormordressing

Disse vegetarbøffer er lavet af dejlige belugalinser. Hvis der er rester tilovers, kan vegetarbøfferne være en god erstatning i en burger.

Veggebøffer

Vegetarbøffer lavet af dejlige belugalinser vil også være en god erstatning i en burger. Stort fad fra Tavolamia, skærebræt fra Illums Bolighus.

© Tia Borgsmidt

Vegetarbøffer med jordbærsalat og mormordressing

4 Personer

Vi dropper kødet og laver vegetarbøffer af linser og lækre krydderier. Bøfferne tilberedes i ovnen, og hertil serveres en let salat med jordbær. Det smager af sommer, og jeg lover, at du ikke savner kødet.

Det skal du bruge:

Vegetarbøffer

  • 100 g belugalinser
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 æg
  • 5 spsk. havregryn
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 bundt forårsløg
  • Lidt dild

Jordbærsalat

  • 200 g spæde salater
  • 1 bakke jordbær
  • 1 lille bundt dild

Mormordressing

  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl piskefløde
  • Peber

Sådan gør du:

Vegetarbøffer

  1. Skyl linserne godt, og kog dem møre med presset hvidløg.
  2. Afdryp linserne.
  3. Hak løget.
  4. Kom linser med hvidløg, løg, krydderier, æg og havregryn i en blender, og kør til en fars.
  5. Krydr med flagesalt og peber.
  6. Er farsen for våd, tilsættes lidt flere havregryn.
  7. Form farsen, så godt du kan, til 6 hakkebøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 180° i ca. 20 min., til de er faste.

Jordbærsalat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i mindre stykker.
  3. Skyl og hak dilden.
  4. Vend salat med jordbær og dild.

Mormordressing

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.
  2. Servér vegetarbøfferne med drys af snittet forårsløg og dild og til salaten.

TIP:

Vegetarbøfferne kan også serveres i en burger. Lav evt. dobbelt portion, og frys halvdelen til en anden dag.