© Anders Schønnemann

Stegte sild med perbyg og stikkelbærkompot

Den fede velsmagende sild bliver kun endnu bedre, når den serveres med frisk salat og stikkelsbærkompot.

Opskrift af Lone Kjær

Til 4 personer STIKKELSBÆRKOMPOT stikkelsbær 250 g chili 1 stk. rød ingefær 1 spsk. sukker 50 g perlebyg 2 dl æbler 2 stk. spæde salater 1 bakke sildefileter 8 stk. rugmel 100 g salt og peber smør 50 g
• Skyl og nip stikkelsbærrene. • Flæk chilien, og skrab kernerne ud. • Kom stikkelsbær, chili, friskrevet ingefær og sukker i en gryde, og kog til en kompot ved svag varme i ca. 10 min., og lad kompotten afkøle. • Skyl og kog perlebyg som angivet på emballagen. Lad den dryppe af. • Skær æblerne i kvarte, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Skyl og slyng salaten. Vend den kogte perlebyg med æbler og salat, og anret på tallerkener. • Klip finnerne af sildene, og rids dem let med en skarp kniv på skindsiden. • Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. • Smelt smørret på en pande, og steg sildene i smør i 4-5 min. på hver side, indtil de er gyldne. • Læg sild oven på salat og perlebyg, og dryp stikkelsbærkompot over.