© Anders Schønnemann

Skindstegt kulmule med nye saltbagte kartofler og ærtemayonnaise

Hertil blomkål kogt al dente og vendt med citronolie og urter samt en skål med karse til at drysse over.

Skindstegt kulmule med nye saltbagte kartofler og ærtemayonnaise

4 personer

Det skal du bruge:

  • Nye kartofler 1 kg
  • 2 spsk. saltflager
  • 800 g. kulmulefilet med skind
  • Salt og peber
  • Olie
  • 1 dl. kogte, afkølede grønne ærter 1 dl
  • i dl. god mayonnaise
  • 1 citron
  • 1 blomkål
  • En anelse citronolie
  • En håndfuld basilikumblade
  • En skålfuld karse

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 225°.
  2. Skrub kartoflerne rene, og skyl dem godt. Kom de våde kartofler på en bradepande, og vend med salt, som du knuser let med fingrene. Bag kartoflerne møre i ca. 30 min.
  3. Skær fiskefilterne i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Lad stå indtil 5 min. før, I skal spise.
  4. Steg fisken i olie på en teflonpande. Start med skindsiden nedad. Først når den er gylden, vender du og steger et par min. mere.
  5. Mos ærterne i en skål, og vend med mayonnaise. Smag til med citronsaft, lidt salt og peber.
  6. Del blomkålen i små buketter, og kom i en gryde med koldt vand og lidt salt. Kog møre, men ikke bløde. Mærk efter 3-4 min.
  7. Afdryp, og vend med lidt olie og derefter med basilikumblade.
  8. Servér fisken med kartofler, blomkål og ærte- mayonnaise. Og en skål med karse, som gæsterne selv kan supplere med.