Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skindstegt kulmule med nye saltbagte kartofler og ærtemayonnaise

Hertil blomkål kogt al dente og vendt med citronolie og urter samt en skål med karse til at drysse over.

© Anders Schønnemann

Til 4 personer
nye kartofler 1 kg
saltflager 2 spsk. kulmulefilet 800 g med skind salt og peber
olie
grønne ærter 1 dl kogte afkølede mayonnaise 1 dl god citron 1 stk. blomkål 1 stk. citronolie en anelse basilikumblade en håndfuld karse en skålfuld

Sæt ovnen på 225°.
Skrub kartoflerne rene, og skyl dem godt. Kom de våde kartofler på en bradepande, og vend med salt, som du knuser let med fingrene. Bag kartoflerne møre i ca. 30 min.
Skær fiskefilterne i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Lad stå indtil 5 min. før, I skal spise.
Steg fisken i olie på en teflonpande. Start med skindsiden nedad. Først når den er gylden, vender du og steger et par min. mere.
Mos ærterne i en skål, og vend med mayonnaise. Smag til med citronsaft, lidt salt og peber.
Del blomkålen i små buketter, og kom i en gryde med koldt vand og lidt salt. Kog møre, men ikke bløde. Mærk efter 3-4 min.
Afdryp, og vend med lidt olie og derefter med basilikumblade.
Servér fisken med kartofler, blomkål og ærte- mayonnaise. Og en skål med karse, som gæsterne selv kan supplere med.

Relaterede Artikler