Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Puttanesca med ansjoser, oliven, kapers og kruspersille

En nem pastaret smækfyldt med smag.

© Lone Kjær

Vintagefad privateje, krystalvinglas fra Louise Roe, hørserviet fra Broste.

Puttanesca med ansjoser, oliven, kapers og kruspersille

Comfort food og ferieminder til kølige efterårsdage. Puttanesca er en af mine pastafavoritter … smækfyldt med smag og virkelig nem at lave.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 2 spsk. sorte oliven
  • 2 spsk. salte kapers
  • 3 ansjosfileter i olie
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. chiliflager
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 dåse cherrytomater
  • 50 g soltørrede tomater
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 1 bundt persille
  • 300 g spaghetti
  • Peber
  • Lidt sorte oliven til pynt
  • Olivenolie

Sådan gør du:

  1. Fjern stenene fra olivenerne.
  2. Skyl saltet af kapersene.
  3. Hak oliven, ansjoser og kapers fint.
  4. Varm olien i en gryde, og steg presset hvidløg med chiliflager og paprika.
  5. Rør rundt, tilsæt oliven, ansjoser, kapers og soltørrede tomater, og lad det stege i ca. 5 min.
  6. Tilsæt cherrytomater, og lad det simre i ca. 10 min. uden låg, så saucen koger lidt ind.
  7. Smag til med reven citronskal, hakket persille og peber.
  8. Kog spaghettien al dente, afdryp den, og vend den med tomatsaucen.
  9. Servér med sorte oliven, og dryp lidt olivenolie over inden servering.

Relaterede Artikler