
Pasta med ansjos
En opskrift på en enkel og aldeles vidunderlig måde at servere pasta på. Krydret med ansjos, citron og korianderfrø. Serveres, som den er, eller med et stykke dampet fisk til.
AfOpskrift til 4 personer
pasta 250 g, frisk
korianderfrø 2 tsk., hele
ansjoser ½ glas
smør 75 g
citron 1 stk.
salt og peber
Kog pastaen al dente. Rist korianderfrø på en tør pande, og kom dem i en morter. Knus dem let, kom ansjoser i morteren, og mas dem i mindre stykker. Smelt smørret uden at brune det, og kom saften fra ½ citron heri. Vend ansjos og koriander-blandingen i. Afdryp pastaen, og vend den med det krydrede smør. Smag til med mere citronsaft, salt og peber.
Skål: Design House Stockholm (forhandles hos bl.a. Magasin). Bestik: Eva Trio.
Tip: Ansjoser er et godt “krydderi” at have på hylden. De er nemlig så aromatiske og gode, at det nogle gange er det eneste og helt rigtige at smage en dressing eller tomatsauce til med. Her har vi fundet en lækker udgave: ansjosfileter i olivenolie. Ca. 30 kr., set i Irma og i Mad og Vin.