Oksetournedos med portvinsglace

Det meste af retten kan tilberedes i forvejen. Køb et godt stykke kød og en god portvin til glacen - det kan virkelig smages.

4 personer Råsyltede bær Blandede frosne bær 250 g
Sukker 75 g

Kartoffelpuré
Løg 1 stk.
Kartofler 500 g
Salt 1 tsk.
Piskefløde 2 dl
Smør
Salt og peber

Portvinsglace
Balsamico-eddike 1 dl
Portvin 2 dl
Oksefond 5 dl
Smør 50 g til montering

Stegte porrer Porrer 2 stk.
Smør 25 g

Tournedos af oksemørbrad 4 stk.
Smør til stegning

• Læg bærrene i en skål, og drys med sukker. Vend forsigtigt rundt, og lad bærrene tø op.
• Hak løget fint. Skræl kartoflerne, og skær i tern. Kom løg og kartofler i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt salt, og kog, til kartoflerne er møre. Kassér kogevandet, og mos kartoflerne. Rør mosen jævn med fløde, og smag til med smør, salt og peber.
• Kom balcamico-eddiken i en lille gryde, og kog ind til det halve. Hæld portvin på, og kog igen væden ind til det halve. Hæld fond på, og kog ned til det halve.
• Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i.
• Skær porrerne i 4 cm lange stykker, og skyl dem godt. Afdryp porrerne. Smelt smørret på en pande, og steg porrerne ved god varme, til de er møre, ca. 3 min. på hver side.
• Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider. Sænk varmen, og steg i yderligere ca. 4 min. på hver side, afhængigt af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet.
• Anrét kartoffelpuré, porre, tournedos, portvinsglace og bær på tallerkener.

Relaterede Artikler