Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Oksetournedos med portvinsglace

Det meste af retten kan tilberedes i forvejen. Køb et godt stykke kød og en god portvin til glacen - det kan virkelig smages.

4 personer Råsyltede bær Blandede frosne bær 250 g
Sukker 75 g

Kartoffelpuré
Løg 1 stk.
Kartofler 500 g
Salt 1 tsk.
Piskefløde 2 dl
Smør
Salt og peber

Portvinsglace
Balsamico-eddike 1 dl
Portvin 2 dl
Oksefond 5 dl
Smør 50 g til montering

Stegte porrer Porrer 2 stk.
Smør 25 g

Tournedos af oksemørbrad 4 stk.
Smør til stegning

• Læg bærrene i en skål, og drys med sukker. Vend forsigtigt rundt, og lad bærrene tø op.
• Hak løget fint. Skræl kartoflerne, og skær i tern. Kom løg og kartofler i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt salt, og kog, til kartoflerne er møre. Kassér kogevandet, og mos kartoflerne. Rør mosen jævn med fløde, og smag til med smør, salt og peber.
• Kom balcamico-eddiken i en lille gryde, og kog ind til det halve. Hæld portvin på, og kog igen væden ind til det halve. Hæld fond på, og kog ned til det halve.
• Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i.
• Skær porrerne i 4 cm lange stykker, og skyl dem godt. Afdryp porrerne. Smelt smørret på en pande, og steg porrerne ved god varme, til de er møre, ca. 3 min. på hver side.
• Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider. Sænk varmen, og steg i yderligere ca. 4 min. på hver side, afhængigt af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet.
• Anrét kartoffelpuré, porre, tournedos, portvinsglace og bær på tallerkener.

Relaterede Artikler