Oksetournedos med portvinsglace

Det meste af retten kan tilberedes i forvejen. Køb et godt stykke kød og en god portvin til glacen - det kan virkelig smages.

Oksetournedos med portvinsglace

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Råsyltede bær

  • 125 g blandede frosne bær
  • 37 g sukker

Kartoffelpuré

  • ½ løg
  • 250 g kartofler
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl piskefløde
  • smør
  • salt og peber

Portvinsglace

  • ½ dl balsamico-eddike
  • 1 dl portvin
  • 2½ dl oksefond
  • 25 g smør til montering

Stegte porrer

  • 1 porrer
  • 12 g smør

Tournedos

  • 2 stk tournedos af oksemørbrad
  • smør til stegning

Sådan gør du

Råsyltede bær

  1. Læg bærrene i en skål, og drys med sukker.
  1. Vend forsigtigt rundt, og lad bærrene tø op.

Kartoffelpuré

  1. Hak løget fint.
  1. Skræl kartoflerne, og skær i tern.
  1. Kom løg og kartofler i en gryde, og dæk med vand.
  1. Tilsæt salt, og kog, til kartoflerne er møre.
  1. Kassér kogevandet, og mos kartoflerne.
  1. Rør mosen jævn med fløde, og smag til med smør, salt og peber.

Portvinsglace

  1. Kom balcamico-eddiken i en lille gryde, og kog ind til det halve.
  1. Hæld portvin på, og kog igen væden ind til det halve.
  1. Hæld fond på, og kog ned til det halve.
  1. Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i.

Stegte porrer

  1. Skær porrerne i 4 cm lange stykker, og skyl dem godt.
  1. Afdryp porrerne.
  1. Smelt smørret på en pande, og steg porrerne ved god varme, til de er møre, ca. 3 min. på hver side.

Tournedos

  1. Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider.
  1. Sænk varmen, og steg i yderligere ca. 4 min. på hver side, afhængigt af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet.

Servering

  1. Anrét kartoffelpuré, porre, tournedos, portvinsglace og bær på tallerkener.