En hjemmelavet lammecurry varmer sjælen på en kold vinterdag. Baggrundens farve er Salem Red fra Flügger. Keramikskål Kadeau fra Lov i Listed, blå skåle fra HM Home, hørserviet fra Norrgavel, messingbestik vintage.
Lammecurry med korianderyoghurt og avocadosalat
4 personer
Denne curry er lavet på en virkelig lækker currypasta, som danner base for den krydrede sauce med masser af smagsnuancer. Servér curryen med en skøn avocadosalat, korianderyoghurt og eventuelt lidt naanbrød.
Det skal du bruge:
Currypasta
4 kardemommefrø
8 peberkorn
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. hele korianderfrø
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk. revet frisk ingefær
2 stængler citrongræs
1 rød chili
Saft af 1 lime
Lammecurry
½ dl olie
600-700 g afpudset lammekød i tern
2 laurbærblade
2 kanelstænger
1 dåse tomatpuré (ca. 70 g)
1 dl græsk yoghurt (10%)
1 dåse kokosmælk (400 g)
Korianderyoghurt
2 dl græsk yoghurt (10%)
1 stort bundt frisk koriander
Salt og peber
Avocadosalat med chili, agurk og granatæble
4 avocadoer
1 citron
½ granatæble
½ agurk
Chiliflager
Salt og peber
Sådan gør du:
Currypasta
Rist kardemommefrø, peberkorn, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til det begynder at dufte.
Tag krydderierne af panden.
Hak løg og hvidløg fint.
Flæk chilien, fjern kerner, og hak chilien fint.
Fjern top og bund samt de yderste blade af citrongræsset, og hak det fint.
Stød krydderier, løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og chili i en morter til en tyk krydderpasta.
Lammecurry
Varm olien i en gryde, og steg krydderpastaen i ca. 1 min.
Tilsæt kød, og brun det i pastaen i ca. 5 min.
Tilsæt laurbærblade, kanelstænger, tomatpuré, yoghurt og kokosmælk, og lad kødet simre ved svag varme i 30 min. med låg og 1 time uden låg, til saucen er kogt lidt ind, og kødet er mørt.
Smag curryen til med salt og peber.
Korianderyoghurt
Kom koriander og yoghurt i en blender, og kør til en grøn korianderyoghurt.
Smag til med salt og peber.
Avocadosalat med chili, agurk og granatæble
Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadoerne i lameller. Pres citronsaft over.
Massér granatæblet godt, så kernerne løsner sig.
Halvér granatæblet, og pres kerner og saft ud.
Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær agurken i små, fine tern.
Anret avocadoerne i små skåle, og top med agurk og granatæble.
Drys chiliflager over, og krydr med salt og peber.
Anret lammecurryen i skåle, og servér med korianderyoghurt og avocadosalat – og eventuelt lune naanbrød.