Lækker og nem poke bowl

En poke bowl består af lækre grøntsager og ofte rå fisk samt ris. Det er en genial måde at få sine grøntsager på - og så er det også nemt. Her er risene skiftet ud med blomkål for et endnu sundere måltid.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Poke bowls kan varieres i det uendelige, men har næsten altid en klar reference til sushi med ris og rå fisk. Her er den imidlertid lavet med røget laks og en smagfuld misodressing. Skålene i keramik er fra Lone Schubert, og spisepindene er fra Den Kinesiske Købmand.

Lækker og nem poke bowl

4 personer

En poke bowl består af små bunker af lækre grøntsager og ofte rå fisk samt ris. Det er en genial måde at få sine grøntsager på - og så er det også nemt. Her er risene skiftet ud med blomkål for et endnu sundere måltid.

Det skal du bruge:

Poke bowl

  • 1 blomkål
  • 2 spsk. risvinseddike
  • Flagesalt og peber
  • 1 lille broccoli
  • 2 avocadoer
  • Saft af 1/2 citron
  • 2 skoleagurker
  • 200 g edamamebønner
  • Syltet ingefær
  • 200 g røget laks i skiver
  • 1 spsk. ristet sesamfrø

Misodressing

  • 4 spsk. lys miso
  • 2 spsk. risvinseddike
  • 1 spsk. chilisauce
  • 2 spsk. vand
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. sesamolie

Sådan gør du:

Poke bowl

  1. Kom blomkålen i en blender, og kør til blomkålsris.
  2. Smag risene til med lidt risvinseddike, salt og peber.
  3. Del broccolien i små buketter. Damp dem et par minutter, og lad dem så dryppe af.
  4. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær kødet i kvarte. Dryp citronsaft over.
  5. Skær agurkerne i tynde strimler på langs.

Misodressing

  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  2. Anret 4 skåle med små bunker blomkålsris, broccoli, avocado, agurk, edamamebønner, røget laks og syltet ingefær.
  3. Drys sesam over, og dryp med misodressing.