Kyllinge-frikassé med grøntsager

Grønt i skøn forening med kylling. Vi laver den nemme version, da vi bruger kyllingebryst i stedet for en hel kylling.

KYLLING kyllingebrystfileter uden skind og ben, 4 stk. groft salt 2 tsk. sorte peberkorn 1 tsk. laurbærblade 2-3 stk. persille 4 kviste gulerod 1 stk. porretop 1 stk. knoldselleri eller bladselleri 125 g

GRØNTSAGER nye gulerødder 1 bundt grønne asparges ó bundt spidskål . stk. grønne ærter 150 g

SAUCE smør 50 g mel 1 dl økologisk citron 1 stk. salt og peber piskefløde eller creme fraiche 38% 1-2 dl kørvel 1 bundt nye kartofler kogte

• Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.

• Kog op ved svag varme. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.

• Rens imens grønsagerne. Skær dem i mundrette stykker.

• Si det meste af suppen over i en ren gryde.

• Findel kyllingekødet, og læg det til side.

• Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.

• Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Rør godt sammen.

• Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen - i alt ca. 8 dl.

• Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.

• Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.

• Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.

Find opskriften på kyllinge-frikassé her

Relaterede Artikler