
Kyllinge-frikassé med grøntsager
Grønt i skøn forening med kylling. Vi laver den nemme version, da vi bruger kyllingebryst i stedet for en hel kylling.
AfLone Kjær
Kyllinge-frikassé med grøntsager
Det skal du bruge:
Kylling
- kyllingebrystfileter uden skind og ben, 4 stk.
- groft salt 2 tsk.
- sorte peberkorn 1 tsk.
- laurbærblade 2-3 stk.
- persille 4 kviste
- gulerod 1 stk.
- porretop 1 stk.
- knoldselleri eller bladselleri 125 g
Grøntsager
- nye gulerødder 1 bundt
- grønne asparges ó bundt
- spidskål . stk.
- grønne ærter 150 g
Sauce
- smør 50 g
- mel 1 dl
- økologisk citron 1 stk.
- salt og peber
- piskefløde eller creme fraiche 38% 1-2 dl
- kørvel 1 bundt
- nye kartofler kogte
Sådan gør du:
- Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
- Kog op ved svag varme. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
- Rens imens grønsagerne. Skær dem i mundrette stykker.
- Si det meste af suppen over i en ren gryde.
- Findel kyllingekødet, og læg det til side.
- Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
- Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Rør godt sammen.
- Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen - i alt ca. 8 dl.
- Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
- Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.