Kyllinge-frikassé med grøntsager

Grønt i skøn forening med kylling. Vi laver den nemme version, da vi bruger kyllingebryst i stedet for en hel kylling.

Kyllinge-frikassé med grøntsager

Kyllinge-frikassé med grøntsager

Her finder du opskriften på en nem og lækker kyllinge-frikassé med grøntsager!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Kylling

  • 4 stk. kyllingebrystfileter uden skind og ben
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 2 stk. laurbærblade
  • 4 kviste persille
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. porretop
  • 125 g knoldselleri eller bladselleri

Grøntsager

  • 1 Bundt nye gulerødder
  • grønne asparges
  • spidskål
  • 150 g grønne ærter

Sauce

  • 50 g smør
  • 1 dl mel
  • 1 stk. økologisk citron
  • salt og peber
  • 1 dl piskefløde eller creme fraiche 38%
  • 1 Bundt kørvel
  • nye kartofler, kogte

Sådan gør du:

  • Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
  • Kog op ved svag varme. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
  • Rens imens grønsagerne. Skær dem i mundrette stykker.
  • Si det meste af suppen over i en ren gryde.
  • Findel kyllingekødet, og læg det til side.
  • Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
  • Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Rør godt sammen.
  • Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen - i alt ca. 8 dl.
  • Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  • Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
  • Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.