Kyllinge-frikassé med grøntsager

Grønt i skøn forening med kylling. Vi laver den nemme version, da vi bruger kyllingebryst i stedet for en hel kylling.

Kyllinge-frikassé med grøntsager

Det skal du bruge:

Kylling

  • kyllingebrystfileter uden skind og ben, 4 stk.
  • groft salt 2 tsk.
  • sorte peberkorn 1 tsk.
  • laurbærblade 2-3 stk.
  • persille 4 kviste
  • gulerod 1 stk.
  • porretop 1 stk.
  • knoldselleri eller bladselleri 125 g

Grøntsager

  • nye gulerødder 1 bundt
  • grønne asparges ó bundt
  • spidskål . stk.
  • grønne ærter 150 g

Sauce

  • smør 50 g
  • mel 1 dl
  • økologisk citron 1 stk.
  • salt og peber
  • piskefløde eller creme fraiche 38% 1-2 dl
  • kørvel 1 bundt
  • nye kartofler kogte

Sådan gør du:

  1. Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
  2. Kog op ved svag varme. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
  3. Rens imens grønsagerne. Skær dem i mundrette stykker.
  4. Si det meste af suppen over i en ren gryde.
  5. Findel kyllingekødet, og læg det til side.
  6. Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
  7. Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Rør godt sammen.
  8. Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen - i alt ca. 8 dl.
  9. Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  10. Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
  11. Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.