Jordbærsalat med blomkål og oksekød

Sprøde blomkål, jordbær og en vinaigrette med nypillede ærter. Dertil lækre bøffer lige fra grillen.

Til 4 personer

Oksebøffer 2 stk. store
Salt og peber
Hjertesalat/miniromaine 2 små el. 1 stort
Skalotteløg 1 stk.
Blomkål 1 stk. lille
Jordbær 1 bakke
Gedeost 100 g

Ærtevinaigrette
æble- eller vineddike 1 spsk.
Olivenolie 3 spsk.
Dijonsennep 1 tsk.
honning 2 tsk. flydende
dild 1 bundt
ærter 100 g friskbælgede
Surdejsbrød

• Kryder kødet med salt og peber. Varm en grillpande, og grill kødet i ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden.
• Skyl salaten godt, og slyng den tør.
• Hak løget rigtig fint, og del blomkålen i små fine buketter.
• Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker.
• Skær kødet i skiver.
• Vend salaten med løg, blomkål, jordbær og kød. Del gedeosten i mindre stykker, og fordel den i salaten.
• Rør eddike, olie, sennep og honning sammen.
• Tilsæt hakket dild og ærter.
• Dryp dressingen på salaten, og servér med skiver af surdejsbrød.