Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordbærsalat med blomkål og oksekød

Sprøde blomkål, jordbær og en vinaigrette med nypillede ærter. Dertil lækre bøffer lige fra grillen.

Til 4 personer

Oksebøffer 2 stk. store
Salt og peber
Hjertesalat/miniromaine 2 små el. 1 stort
Skalotteløg 1 stk.
Blomkål 1 stk. lille
Jordbær 1 bakke
Gedeost 100 g

Ærtevinaigrette
æble- eller vineddike 1 spsk.
Olivenolie 3 spsk.
Dijonsennep 1 tsk.
honning 2 tsk. flydende
dild 1 bundt
ærter 100 g friskbælgede
Surdejsbrød

• Kryder kødet med salt og peber. Varm en grillpande, og grill kødet i ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden.
• Skyl salaten godt, og slyng den tør.
• Hak løget rigtig fint, og del blomkålen i små fine buketter.
• Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i mindre stykker.
• Skær kødet i skiver.
• Vend salaten med løg, blomkål, jordbær og kød. Del gedeosten i mindre stykker, og fordel den i salaten.
• Rør eddike, olie, sennep og honning sammen.
• Tilsæt hakket dild og ærter.
• Dryp dressingen på salaten, og servér med skiver af surdejsbrød.

Relaterede Artikler