Herregårdskotelet med stegte svampe og bønnesalat med æble og feta

Vi har givet en sand klassisker et moderne tvist med en frisk bønnesalat og smørstegte svampe.

kotelet herregårdskotelet opskrift klassisk aftensmad
© Ulf Svane

Herregårdskotelet med stegte svampe og bønnesalat med æble og feta

Gå aldrig ned på det grønne. Vi opgraderer hverdagskoteletten og serverer den i bedste selskab med sæsonens svampe og en frisk bønnesalat.

4 personer

Det skal du bruge:

Stegte svampe

  • 300 g svampe – gerne forskellige slags
  • 100 g babyspinat
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. sukker

Bønnesalat med æble og feta

  • 300 g grønne bønner
  • 1 æble
  • 75 g fetaost
  • olivenolie
  • salt og peber

  • 4 herregårdskoteletter/svinekoteletter

  • salt og peber
  • evt. 1 kvist frisk rosmarin
  • olie til stegning

Sådan gør du:

Stegte svampe

  1. Børst svampene fri for jord
  2. Skyl og slyng babyspinaten tør
  3. Smelt smørret på en pande, og steg svampene ved god varme et par minutter
  4. Tilsæt eddike
  5. Lad det fordampe, og drys med sukker
  6. Vend forsigtigt rundt, og tag svampene af panden
  7. Smag til med salt og peber, og vend med spinat.

Bønnesalat med æble og feta

  1. Skyl, nip, og damp bønnerne i ca. 3 minutter, og afdryp
  2. Skær æblerne i tynde både
  3. Vend bønner med æble og smuldret fetaost
  4. Dryp lidt olivenolie over, og smag til med salt og peber
  5. Krydr koteletterne med salt og peber, og drys for eksempel med lidt hakket frisk rosmarin
  6. Varm olien på en pande, og brun koteletterne i ca. 1 minut på hver side
  7. Skru ned på lav varme og steg dem færdige i ca. 8 minutter på hver side. Kødet er færdigt, når der ikke er blod ved benet.
  8. Servér koteletterne med stegte svampe og bønnesalat.