
Grøn tærte med kartofler, æg og parmesan
En opskrift på en skøn tærte, som enten kan serveres solo med salat, som tilbehør til steg eller med et par skiver spegeskinke til.
AfOpskrift til 3-4 personer som grøn hovedret
Tærtedej
200 g fint durummel
1/2 tsk. havsaltflager
100 g koldt smø i små stykker
100 g kvark naturel
Fyld
2 bagekartofler
salt, peber og muskatnød
100 g friskrevet parmesan (eller revet græsk feta)
3 æg
1½ dl piskefløde
Dejen smuldres sammen, hviler koldt, udrulles og forbages i en tærteform, 24 cm. De skrællede kartofler høvles i tynde skiver, koges 2 minutter, overhældes med koldt vand og knuges tørre i et viskestykke. Bland dem med parmesan eller feta, krydr godt, og fordel kartoflerne på tærtebunden. Pisk æg og fløde, hæld massen over fyldet, og bag ved 190° i ca. 30 minutter.