Fyldig salat med hjemmelavet gomadressing

Prøv en skøn, vegetarisk hovedret med stegt blomkål.

© Anders Schønnemann

Det grønne tapet Helsinki fra Tapet Forum understreger det grønne tema med en ret, hvor grønkål og blomkål spiller hovedrollen. De hvide skåle Douro er fra Bodum, og det sorte bestik fra Erik Bagger.

Grønkål med stegt blomkål og gomadressing

Fyldig salat med vinterkål og en cremet hjemmelavet gomasauce.
Får du en kødelsker til middag, så servér en bøf til hele balladen.

4 personer

Det skal du bruge:

Gomasauce

  • 100 g sesamfrø
  • 2 spsk. riseddike
  • 3 spsk. tamari eller sojasauce
  • ca. 1 - 1 ½ dl sesamolie

Grønkål med stegt blomkål

  • 100 g grønkål
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 lille blomkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 appelsiner

Sådan gør du:

Gomasauce

  1. Rist sesamfrøene lysebrune på en tør pande. Knus eller stød dem i en morter, til de har en cremet konsistens.
  2. Tilsæt riseddike, tamari og 1 dl sesamolie, og rør det godt sammen. Kom det i en blender, og kør, til gomasaucen er glat.
  3. Spæd evt. til med resten af olien, og smag til med ekstra tamari, hvis du ønsker den mere salt.

Grønkål med stegt blomkål

  1. Del grønkålen i mindre stykker. Drys den med lidt salt og sukker, og kram den godt. Vend kålen med olivenolie.
  2. Del blomkål i mindre buketter. Varm olien på en pande, og steg blomkålen ved god varme, til det er gyldent men stadig har bid.
  3. Tag blomkålen af panden, og vend med gomasauce efter smag.
  4. Skær appelsinerne i fileter.
  5. Vend grønkål med blomkål og appelsin, og servér med ekstra gomasauce on the side.