© bobedre.dk

Duebryst med honningmarinerede rodfrugter og svampe

Duer er ret dyre, men også dejlige. Kødet har en koncentreret smag, er meget magert og mætter godt, fordi det har sådan en kompakt konsistens. Hvis du også laver en forret og har lidt sødt parat til dessert, kan du nøjes med to duer til fire personer, altså et duebryst til hver. Giv dig i kast med duer ved hjælp af denne spændende opskrift.

Honningmarinerede rodfrugter har væde nok til også at fungere som sauce, og den syrlig-søde smag klæder det mørke duekød. Årstidens svampe supplerer perfekt.

Opskrift til 4 personer

4 unge duer
salt, peber og (citron)timian
klaret smør og/eller olivenolie til stegning
3-4 gulerødder
2 pastinakker (eller pastinak og persillerod)
6 skalotteløg, gerne aflange

Honningmarinade
1 spsk. hakket (skalotte)løg
1 spsk. klaret smør
1 spsk. citrontimianblade
1 spsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. lynghonning
1/2 dl jordnøddeolie
saft af 1 lime og 1/2 dl vand

Endvidere
2 håndfulde blandede svampe, fx kantareller og karljohan

Skær brystkødet fra duerne, helt tæt på benet. Til marinaden svitses løg i smør, de øvrige ingredienser tilsættes, og alt koges et par minutter. Skær de rensede grønsager i små bidder, og svits dem i klaret smør, ca. 10 minutter. Hæld marinaden ved, kog videre et øjeblik, og lad grønsagerne trække til servering. De skal ikke i køleskabet, lad dem bare stå på køkkenbordet, 15-30 minutter. Klargør svampene, børst dem rene med en pensel, skær det nederste af stokken, og del svampene i halve eller kvarte. Rist dem ved god varme og under konstant røren i lidt klaret smør. Krydr duebrysterne med salt, peber og timian, og steg dem 4-5 minutter på hver side. Lad kødet hvile mindst 10 minutter før servering.