Suppen serveres kold og kan derfor tilberedes i god tid.
Af
Lone Kjær
— 23. juli 2020
Blomkålssuppe med grønt nydes kold og kan derfor tilberedes i god tid. Pynt suppen med friske basilikumblade, parmesanflager, mandler og god olivenolie inden servering.
Pil og hak løget. Del blomkålen i buketter. Skær æblet i kvarter, fjern kernehuset, og skær så æblet i tern.
Varm olien i en gryde, og svits løget.
Tilsæt blomkål og æble, og vend det rundt. Tilsæt timian, og hæld grøntsagsbouillon i gryden.
Kog blomkålen i ca. 10 min., til den er godt mør, og tag timiankvistene op.
Hæld bouillonen i en anden skål, og blend resten af grydens indhold, mens du gradvist spæder til med bouillon og fløde, indtil suppen har en cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og peber, og afkøl den.
Servér suppen kold, og top med flager af parmesan, mandler, basilikum og dryp af olivenolie. Slut med peber.