Opskrift på braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips
© Anders Schønnemann

Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips

Fantastisk hovedret, der smager af efterår. De braiserede svinekæber serveres med skovens kantareller og sprøde jordskokkechips.

Opskrift på braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips

De syltede kantareller og hjemmelavede jordskokkechips kan med fordel laves dagen før.

4 personer SYLTEDE KANTARELLER kantareller 200 g eddike 1 dl sukker 1 dl frisk rosmarin 3 kviste JORDSKOKKECHIPS jordskokker 4 stk. olie til fritering salt BRAISEREDE SVINEKÆBER svinekæber 8 stk. løg 1 lille smør 2 spsk. frisk rosmarin 2 kviste rødvin 2 dl bouillon 2 dl balsamicoeddike 1 dl smør 25 g MIX SALAT blandede salater 1 bakke æbleeddike 1 spsk. sennep 1 tsk. honning 1 tsk. olivenolie 3 spsk. ### Sådan gør du
Rens kantarellerne, og kom dem i en skål. Kom eddike og sukker i en gryde med rosmarin. Kog lagen op, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og hæld over kantarellerne. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad kantarellerne trække i lagen til næste dag. Vask jordskokkerne godt, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern. Tør jordskokkerne godt. Varm olie op i en gryde, og fritér jordskokkerne lidt ad gangen, til de er sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir og drys med salt. Rens svinekæberne. Hak løget. Smelt smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge side. Tilsæt løg og rosmarin, og lad det stege med et par minutter. Tilsæt rødvin og bouillon, og kom låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 180° i ca. 1 1⁄2 time. Kom balsamicoeddike i en lille gryde, og kog ind til det halve. Si lagen fra svinekæberne over i gryden, og kog ind til det halve. Montér saucen med smør. Skyl salaten, og slyng den tør. Rør eddike med sennep, honning og olie og dryp over salaten. Anret svinekæber med sauce, kantareller og jordskokkechips. Servér med salat on the side.

© Anders Schønnemann