
Bagt julesalat med timian, blodappelsin og gedeost
Salat er dejligt hele året rundt, og denne salat gør sig specielt godt i vinterhalvåret. Find den smagfulde og vitaminrige opskrift her!
AfLone Kjær
### Bagt julesalat med timian, blodappelsin og gedeost
4 personer
julesalat 4 stk.
appelsiner saft af 2 stk.
flydende honning 1 spsk.
olivenolie 2 spsk.
frisk timian 6 kviste
salt og peber
blød gedeost 100 g
rød grape 2 stk.
• Skær bunden af julesalaterne, og skær salaten i kvarte. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp appelsinsaft, honning og olivenolie over. Top med halvdelen af den friske timian, og krydr med salt og peber.
• Bag salaten i ovnen ved 200° i ca. 15 min., til den er gylden og mør.
• Del osten i mindre stykker. Skær grapefrugterne i fileter. Top julesalat med grape, gedeost og resten af timianen.