Aspargestærte med gedeost

Madtærten får et comeback i denne eksklusive udgave med sæsonens grønne asparges og gedeost.

Aspargestærte med gedeost

4 personer

Det skal du bruge

Tærtedej

  • 75 g fuldkornsspeltmel
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 75 g smør
  • 2 spsk. koldt vand

Fyld

  • 1 bundt grønne asparges
  • 100 g blød gedeost
  • 3 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt og peber
  • 1 lille bundt kørvel

Sådan gør du

  1. Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt sammen.
  2. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml dejen hurtigt med en smule koldt vand.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej henover en smurt tærteform.
  5. Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tærtekugler.
  6. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler og bagepapir.
  7. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, skær dem i snitter, og damp dem i ca. 2 min.
  8. Afdryp aspargessnitterne.
  9. Pisk æg med creme fraiche, og kryder med salt og peber.
  10. Fordel æggemassen over tærtebunden, og fordel asparges og gedeost heri - tryk fyldet lidt ned i æggemassen.
  11. Bag tærten færdig ved 200° i ca. 25 min., til tærten er gylden, og æggemassen har sat sig.
  12. Pynt med kørvel.