Aspargestærte med gedeost

Madtærten får et comeback i denne eksklusive udgave med sæsonens grønne asparges og gedeost.

4 personer

Tærtedej
fuldkornsspeltmel 75 g
hvedemel 125 g
salt 1 tsk.
smør 75 g
koldt vand 2 spsk.

Fyld
grønne asparges 1 bundt
blød gedeost 100 g
æg 3 stk.
creme fraiche 2 dl
salt og peber
kørvel 1 lille bundt

• Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt sammen.
• Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen.
• Saml dejen hurtigt med en smule koldt vand.
• Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej henover en smurt tærteform.
• Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tærtekugler.
• Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler og bagepapir.
• Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, skær dem i snitter, og damp dem i ca. 2 min.
• Afdryp aspargessnitterne.
• Pisk æg med creme fraiche, og kryder med salt og peber.
• Fordel æggemassen over tærtebunden, og fordel asparges og gedeost heri - tryk fyldet lidt ned i æggemassen.
• Bag tærten færdig ved 200° i ca. 25 min., til tærten er gylden, og æggemassen har sat sig.
• Pynt med kørvel.

Relaterede Artikler