Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Aspargestærte med gedeost

Madtærten får et comeback i denne eksklusive udgave med sæsonens grønne asparges og gedeost.

4 personer

Tærtedej
fuldkornsspeltmel 75 g
hvedemel 125 g
salt 1 tsk.
smør 75 g
koldt vand 2 spsk.

Fyld
grønne asparges 1 bundt
blød gedeost 100 g
æg 3 stk.
creme fraiche 2 dl
salt og peber
kørvel 1 lille bundt

• Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt sammen.
• Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen.
• Saml dejen hurtigt med en smule koldt vand.
• Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej henover en smurt tærteform.
• Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tærtekugler.
• Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler og bagepapir.
• Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, skær dem i snitter, og damp dem i ca. 2 min.
• Afdryp aspargessnitterne.
• Pisk æg med creme fraiche, og kryder med salt og peber.
• Fordel æggemassen over tærtebunden, og fordel asparges og gedeost heri - tryk fyldet lidt ned i æggemassen.
• Bag tærten færdig ved 200° i ca. 25 min., til tærten er gylden, og æggemassen har sat sig.
• Pynt med kørvel.

Relaterede Artikler