Aspargestærte med gedeost

Madtærten får et comeback i denne eksklusive udgave med sæsonens grønne asparges og gedeost.

4 personer

Tærtedej fuldkornsspeltmel 75 g hvedemel 125 g salt 1 tsk. smør 75 g koldt vand 2 spsk.

Fyld grønne asparges 1 bundt blød gedeost 100 g æg 3 stk. creme fraiche 2 dl salt og peber kørvel 1 lille bundt

• Bland fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt sammen. • Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen. • Saml dejen hurtigt med en smule koldt vand. • Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej henover en smurt tærteform. • Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tærtekugler. • Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern tærtekugler og bagepapir. • Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, skær dem i snitter, og damp dem i ca. 2 min. • Afdryp aspargessnitterne. • Pisk æg med creme fraiche, og kryder med salt og peber. • Fordel æggemassen over tærtebunden, og fordel asparges og gedeost heri - tryk fyldet lidt ned i æggemassen. • Bag tærten færdig ved 200° i ca. 25 min., til tærten er gylden, og æggemassen har sat sig. • Pynt med kørvel.

Relaterede Artikler