Guldbelagte honninghjerter

Følg opskriften, og glæd dine kære med de fineste og mest smagfulde honninghjerter til jul.

Guldbelagte honninghjerter
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Guldbelagte honninghjerter

Ca. 20 stk. afhængigt af størrelsen på formen.

De bedste honninghjerter er saftige med en sød smag af honning og et lækkert strejf af krydderier. De kræver lidt planlægning, for dejen skal laves i god tid, så den får tid til at trække smag.

Når honninghjerterne opbevares i et fugtigt klæde et par dage, efter at de er bagt, bliver de ekstra lækre og bløde, og smagen er hele ventetiden værd. Honningdej påbegyndes ca. 1 måned, før du vil bage.

Første trin:

250 g honning
250 g hvedemel

  • Varm honning op, til den smelter ved svag varme.
  • Kom hvedemel i en skål, og ælt med honning til en jævn dej. Kom dejen i en beholder med låg, og sæt tildækket på køl i ca. 1 måned.

Det skal du bruge:

HONNINGKAGEDEJ

  • 1 portion honningdej
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. hjortetaksalt
  • 1 tsk. potaske
  • 2 spsk. koldt vand
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt allehånde

PYNT

  • 150 g mørk chokolade
  • Guldpynt

Sådan gør du:

HONNINGKAGEDEJ

  • Tag honningdejen ud af køleskabet, og riv den på den grove side af et rivejern.
  • Kom æggeblomme i en skål, og rør med hjortetaksalt. Rør potaske med lidt koldt vand, og bland med æggeblomme og krydderier og revet honningdej. Ælt dejen godt sammen, fx på en røremaskine eller i hånden. Det kræver lidt muskler … Tilsæt evt. lidt koldt vand for at gøre dejen lettere at arbejde med.
  • Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik til hjerter, og fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag hjerterne ved 175° i ca. 10 min. Du kan mærke, om de er færdige, ved at trykke en finger ned på midten. Hvis der ikke sætter sig et aftryk af fingeren, er de færdige.
  • Afkøl hjerterne på en bagerist. Pak de afkølede hjerter i et fugtigt klæde, og læg dem i en beholder med låg. Opbevar hjerterne på køl i 2-3 dage, så de bliver lækre bløde.

PYNT

  • Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og lad dem få stuetemperatur.
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dekorér hjerterne, og pynt med guld.

Læs også: