Guldbelagte honninghjerter
Følg opskriften, og glæd dine kære med de fineste og mest smagfulde honninghjerter til jul.
AfLone Kjær
Sådan gør du:
HONNINGKAGEDEJ
- Tag honningdejen ud af køleskabet, og riv den på den grove side af et rivejern.
- Kom æggeblomme i en skål, og rør med hjortetaksalt. Rør potaske med lidt koldt vand, og bland med æggeblomme og krydderier og revet honningdej. Ælt dejen godt sammen, fx på en røremaskine eller i hånden. Det kræver lidt muskler … Tilsæt evt. lidt koldt vand for at gøre dejen lettere at arbejde med.
- Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik til hjerter, og fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag hjerterne ved 175° i ca. 10 min. Du kan mærke, om de er færdige, ved at trykke en finger ned på midten. Hvis der ikke sætter sig et aftryk af fingeren, er de færdige.
- Afkøl hjerterne på en bagerist. Pak de afkølede hjerter i et fugtigt klæde, og læg dem i en beholder med låg. Opbevar hjerterne på køl i 2-3 dage, så de bliver lækre bløde.
PYNT
- Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og lad dem få stuetemperatur.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dekorér hjerterne, og pynt med guld.